Νίκος Δένδιας: Βίντεο με την επίσκεψη στο τροπικό δάσος του εθνικού δρυμού της Γκαμπόν

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του σε τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής

by Times Newsroom

Ο Νίκος Δένδιας ανήρτησε βίντεο στα social media από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο τροπικό δάσος του εθνικού δρυμού της Γκαμπόν.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ολοκλήρωσε με αυτό τον τρόπο την περιοδεία του σε τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής, ενώ στη λεζάντα της ανάρτησης έγραψε το εξής:

«Στο τροπικό δάσος του εθνικού δρυμού της #Gabon, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Lee White και τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Michael Moussa-Adamo»

Μάλιστα, κατά τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Γκαμπόν, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα αυτή της Δυτικής Αφρικής για την προστασία των δασών και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, όπως και τη μακροχρόνια δέσμευσή της για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

«Οι πολιτικές της Γκαμπόν για την προστασία των δασών, την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης και η μακροχρόνια δέσμευσή της για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι πραγματικά αξιέπαινες και αποτελούν παράδειγμα. Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτές οι πολιτικές της Γκαμπόν μπορούν να επιτύχουν με λύσεις σε σειρά προβλημάτων που προκύπτουν κατά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Πιστεύω ειλικρινά ότι και άλλες χώρες, όχι μόνο στην Αφρική, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορούν να ακολουθήσουν και να συμβάλλουν στη διεθνή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ένα φαινόμενο που δεν έχει σύνορα, μια παγκόσμια πρόκληση που, εάν δεν αντιμετωπιστεί, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη. Η επίσκεψή μου εδώ υπήρξε διαφωτιστική και από αυτή την άποψη. Ενημερώθηκα δε, λεπτομερώς από τον υπουργό Περιβάλλοντος της Γκαμπόν, για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις από την αφρικανική οπτική γωνία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα από κοινού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε σχετικά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com