Νότια Κορέα: Νεκροί και τραυματίες στη Σεούλ – Ποδοπατήθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι

Κυριολεκτικά σε νύχτα τρόμου εξελίχθηκε το πάρτι για το Halloween στη Σεούλ

by Times Newsroom

Τουλάχιστον 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 150 ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των αποκριάτικων εορτασμών στην περιοχή Itaewon της Σεούλ το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με αξιωματούχους της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Από ότι φαίνεται προκλήθηκε ποδοπάτημα λόγω συνωστισμού δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων για τον εορτασμό του Halloween.

Δεκάδες ασθενοφόρα ήταν παρατεταγμένα κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στην Itaewon, μια δημοφιλής συνοικία στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας όπου μεγάλο πλήθος είχε συγκεντρωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο για τα αποκριάτικα πάρτι.

Δημοσιογράφος της Washington Post παρατήρησε το προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να κάνει ΚΑΡΠΑ σε δεκάδες ανθρώπους που κείτονταν στο δρόμο, ενώ άλλοι μεταφέρονταν με φορεία στα ασθενοφόρα. Νέοι άνθρωποι με αποκριάτικες στολές κρατούσαν ο ένας τον άλλον, ταλαιπωρημένοι και δακρυσμένοι.

Ήξερα ότι θα είναι τρελό αλλά δεν ήξερα ότι θα ήταν τόσο άσχημα

Η Erin O’Toole, από τον Καναδά, καθηγήτρια αγγλικών που βρίσκεται στην Κορέα εδώ και 10 χρόνια, δήλωσε ότι η περιοχή είχε γίνει δημοφιλής τα τελευταία 10 χρόνια για τις αποκριάτικες γιορτές. Είχε προειδοποιήσει τους φίλους της να έρθουν στην Itaewon το αργότερο μέχρι τις 4 μ.μ. για το φόβο του συνωστισμού.

«Ήξερα ότι απόψε θα ήταν τρελό, αλλά δεν ήξερα ότι θα ήταν τόσο άσχημα», είπε κλαίγοντας.

Το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Γιουν Σουκ Γιολ ενημερώθηκε για το περιστατικό. Ο Γιουν διέταξε τις κυβερνητικές υπηρεσίες να ανταποκριθούν επειγόντως για την περίθαλψη των θυμάτων και να επανεξετάσουν τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στο χώρο.

Η κυβέρνηση εξέπεμψε επίσης συναγερμό έκτακτης ανάγκης σε όλη την πόλη, με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com