Νταβούτογλου: Η προσέγγιση Μητσοτάκη θα καταστρέψει την ειρήνη στην Κύπρο

«Μη αποδεκτές» χαρακτήρισε τις απόψεις του Έλληνα ηγέτη, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας

by Times Newsroom

Επικριτικός εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της ΤουρκίαςΑχμέτ Νταβούτογλου, σχολιάζοντας τις θέσεις που εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

«Οι θέσεις που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ, δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές», ανέφερε ο Νταβούτογλου και πρόσθεσε πως: «η προσέγγισή του θα καταστρέψει την ειρήνη στο νησί (σ.σ. Κύπρο) και θα αποσταθεροποιήσει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Ο Νταβούτογλου, όμως, άφησε αιχμές και κατά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αντιμετώπιση του ζητήματος και την καθυστερημένη της αντίδραση, όπως είπε ο Τούρκος πολιτικός, ηγέτης του κόμματος του Μέλλοντος.

«Τι απάντησε η τουρκική κυβέρνηση;», έγραψε ο Νταβούτογλου στον λογαριασμό του στο Twitter και σημείωσε πως πέρασε πέρασαν πέντε ημέρες από την ομιλία μέχρι να υπάρξει κάποια αντίδραση από την τουρκική πλευρά. Ρώτησε ακόμη γιατί δεν δεν κλήθηκε για εξηγήσεις ο Έλληνας πρεσβευτής στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. «Τα συμφέροντα της Τουρκίας», είπε ακόμη, «δεν προστατεύονται από το προσωπικό “εγώ”, αλλά από ψύχραιμα βήματα και αποφάσεις».

Ο Νταβούτογλου επιτέθηκε και στον Ερντογάν για τις στενές σχέσεις του με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τις σχέσεις του με τους νυν προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας. «Δεν θα ζητούσες αλλιώς να συναντηθείς με τον Μπάιντεν που κατηγορεί το έθνος μας για γενοκτονία [ενν. την Γενοκτονία των Αρμενίων] και δεν θα περίμενες στην πόρτα του Βλαντίμιρ Πούτιν που έκανε μάρτυρες τόσους στρατιώτες μας», είπε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή