Ντένις Ρόντμαν: Πηγαίνει στη Μόσχα σε ρόλο «διπλωμάτη» για να απελευθερώσει την μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Το αστέρι του γυναικείου μπάσκετ διώκεται από όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία

by Times Newsroom

Ο Ντένις Ρόντμαν ακολουθεί την περίφημη «διπλωματία του μπάσκετ» και έτσι θα ετοιμάσει βαλίτσες για να ταξιδέψει μέχρι την Ρωσία, ώστε να πείσει τις ρωσικές αρχές να απελευθερώσουν την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ.

Σύμφωνα με  το nbcnews.com, ο παλαίμαχος άσος ακολουθεί την τακτική που εφαρμόστηκε στην υπόθεση του Κένεθ Μπέι που απελευθερώθηκε από την Βόρεια Κορέα. Ο Ρόντμαν είχε επισκεφθεί τον προηγούμενο χρόνο το απομονωμένο κράτος και εφόσον ανέπτυξε στενές σχέσεις με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στη συνέχεια ακολούθησε η απελευθέρωση του Αμερικανού πολίτη.

Έτσι, σκέφτεται να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μοτίβο και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ειδικά αφού πρόκειται για άτομο από τον χώρο του μπάσκετ και μάλιστα για ταλέντο, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

«Πήρα άδεια να ταξιδέψω στη Μόσχα για να βοηθήσω αυτό το κορίτσι… Κι ελπίζω να το κάνω μέσα στην εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος θρύλος του NBA. Παρόλα αυτά, ο Λευκός Οίκος αντέδρασε αρνητικά, ενώ αξιωματούχος του δήλωσε ότι «η παρουσία του εκεί μάλλον θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, απ’ όσα ενδεχομένως να λύσει κι αυτό θα δυσκολέψει τις προσπάθειες αποφυλάκισης της Μπρίτνεϊ».

Υπενθυμίζεται, πως οι ρωσικές αρχές είχαν συλλάβει την Μπρίτνεϊ Γκράινερ στις 17 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Μόσχας, γιατί βρήκαν λάδι κάνναβης στις αποσκευές της, ενώ χρησιμοποιήθηκε ως διπλωματικό χαρτί από την Ρωσία, ενάντια στις αμερικανικές κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com