Ντερ Λάιεν: Πλήττουν την αξιοπιστία της ΕΕ οι μπλοκαρισμένες ενταξιακές διαπραγματεύσεις Β. Μακεδονίας και Αλβανίας

by Times Newsroom 1

Συνεχίζεται η συζήτηση μεταξύ των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το αν η Ένωση μπορεί να δεχθεί νέα μέλη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αν και η ΕΕ δεσμεύθηκε να δεχθεί κάποια μέρα ως μέλη βαλκανικές χώρες.

“Εντελώς ειλικρινά, υπάρχει συζήτηση μεταξύ των ’27’ για την ικανότητά μας να δεχθούμε νέα μέλη”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής ανάμεσα σε ηγέτες βαλκανικών χωρών και εκείνων της ΕΕ στη Σλοβενία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχθηκε επίσης πως οι μπλοκαρισμένες ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας πλήττουν την αξιοπιστία της ΕΕ στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε επίσης ότι υπάρχει ακόμη πολιτικός χώρος για την ΕΕ προκειμένου να υιοθετήσει μια κοινή προσέγγιση για το πώς θα αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας.

“Είναι ένα εθνικό ζήτημα, αλλά υπάρχει πολιτικός χώρος… για μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στο θέμα αυτό”, δήλωσε ο Μισέλ στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

Ο Σαρλ Μισέλ πρόσθεσε πως το θέμα θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της επόμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 21-22 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή