Ντι Μάιο: Δεν μπορούμε να δεχθούμε συμβιβασμούς που θα ζημιώσουν το μέλλον της Ευρώπης

by Times Newsroom 1
Share this

Με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μαας, συναντήθηκε τη Δευτέρα (22/06) στη Ρώμη ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ο Ντι Μάιο τόνισε στο τέλος της συνάντησης ότι η Ιταλία «δεν μπορεί να δεχθεί συμβιβασμούς που μπορεί να ζημιώσουν το μέλλον της Ευρώπης». Παράλληλα, ευχαρίστησε τη Γερμανία «για τη στήριξη που προσέφερε σε ένα φιλόδοξο σχέδιο» και υπογράμμισε ότι η Ρώμη θα εργασθεί μαζί με το Βερολίνο για να υπάρξει ικανοποιητική λύση σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας υποστήριξε ότι «η κρίση του κορονοϊού και η αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της ενίσχυσαν αναμφίβολα τη συνεργασία των δυο χωρών». Επίσης, οι δυο υπουργοί αναφέρθηκαν στην ανάγκη πλήρους στήριξης της αποστολής «Ειρήνη» για την τήρηση του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη.

«Αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους παλιούς διχασμούς, αν χτίσουμε πάνω στην αλληλεγγύη και την συνοχή των τελευταίων εβδομάδων, τότε η Ευρώπη θα μπορέσει να βγει ισχυρότερη από την κρίση», σημείωσε από τη μεριά του ο Μάας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πεποίθηση του Γερμανού υπουργού είναι ότι «καμία χώρα δεν θα πετύχει την οικονομική ανάκαμψη, αν ο γείτονάς της δεν βγει από την κρίση, αν η ζήτηση ραγίσει, αν η αλυσίδα αξιών διακοπεί».

Τέλος, ο Ντι Μάιο εξέφρασε την ικανοποίησή του και για τις αφίξεις των πρώτων Γερμανών τουριστών στην Ιταλία, βέβαιος ότι τα τουριστικά ρεύματα θα βοηθήσουν σημαντικά την οικονομία της χώρας του.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή