Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν έχουμε αλαζονεία – Υπήρξαν λάθη, θα τα διορθώσουμε

Μίνι ένταση με τον Πάνο Σκουρλέτη - Ο διάλογός τους

by Times Newsroom

Στις δημοσκοπήσεις αλλά και το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην κακοκαιρία απέδωσε η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, την πρόταση μομφής της κυβέρνησης από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ένα από τα βασικά προβλήματα που πιστεύω ότι έχετε στην αντιπολίτευση είναι ότι επί χρόνια επαναλαμβάνεται την ίδια στρατηγική: την απόλυτη καταστροφολογία, τον απόλυτο λαϊκισμό, το όχι σε όλα. Αυτή τη στρατηγική ακολουθείτε και τώρα. Το 2015 δεν είναι το 2022. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Έπαθε και έμαθε. Ο λαός θυμάται καλά πώς κινδυνεύσαμε να βγούμε έξω από την Ευρώπη, τις επιχειρήσεις παρέμβασης στην ελευθερία του τύπου. Και συνεχίζετε και σήμερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Προχώρησε δε κάνοντας μία πρόταση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι στο συνέδριό του θα έπρεπε να κάνει ένα εσωτερικό γκάλοπ και να ρωτήσει: ποια ήταν η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Και συνέχισε:  «Εσείς είχατε πει: του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά και μετά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μήπως πρέπει να βάλετε και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα, όπως πιστεύει η ελληνική κοινωνία τελικά; «Είστε κολλημένοι στο χθες. Δεν έχετε καταλάβει τι έχει συμβεί στον κόσμο σήμερα» σημείωσε η κα Μπακογιάννη.

Ειδική μνεία έκανε κατά την ομιλία της και σε μία αποστροφή του λόγου του Πάνου Σκουρλέτη σημειώνοντας: «Που πάει αυτός ο κόσμος; Άκουσα τον κο Σκουρλέτη και απογοητεύτηκα. Κάποια στιγμή είπε για το ρυθμό ανάπτυξης… μάσαγε τα λόγια του. Η ανάπτυξη για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι θα πάει με μέρισμα στον ελληνικό λαό. Ούτε αυτό θέλετε; Ούτε τη μείωση της ανεργίας θέλετε;».

Για τη διαχείριση της κακοκαιρίας

«Ναι στο χιονιά οι αδυναμίες ήταν τεράστιες. Και η συγνώμη ήταν ειλικρινής. Από όλους. Ναι δεν πετύχαμε. Και δεν υπάρχει κανείς από εμάς που ένιωθε ωραία εκείνη την ώρα. Ήταν η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει ελλείψεις; Εμείς αναγνωρίσαμε τα λάθη μας, ζητήσαμε συγνώμη και είμαστε αποφασισμένοι να φτιάξουμε την Πολιτική Προστασία έτσι, ώστε αυτά τα προβλήματα να ελαχιστοποιηθούν.  Δεν έχουμε αλαζονεία. Με ταπεινότητα λέμε ότι υπήρξαν λάθη και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα διορθώσουμε» υπογράμμισε η πρώην υπουργός. Και πρόσθεσε: «Όσο είστε κολλημένοι στη λογική του 2015, τόσο πιο μακριά θα είστε από την κοινωνία. Τόσο πιο πολύ η κοινωνία θα σας γυρίζει την πλάτη. Έχετε καιρό να προσέλθετε και στη βουλή με ουσιαστικές προτάσεις. Με αντιπολίτευση σκληρή. Είμαστε περήφανοι για την κυβέρνησή μας. Είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός συγκρίνοντας τη δική μας κυβέρνηση με τη δική σας, θα εμπιστευτεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ντόρας Μπακογιάννη ζητούσε επίμονα το λόγο από την κα Σοφία Σακοράφα που προήδρευε επί προσωπικού. Δημιουργήθηκε μίνι αναστάτωση και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πάνος Σκουρλέτης: Είπα επί λέξει ότι ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης είναι ένα σχετικό μέγεθος γιατί συγκρίνεται με την προηγούμενη ύφεση. Αυτό που δεν έχετε συνειδητοποιήσει είναι ότι οι αμοιβές της εξαρτημένης εργασίας έχουν ελαχιστοποιηθεί. Αν θέλετε να έχετε μια πολιτική συγνώμη – κατά τη γνώμη μου- πρέπει να κηρύξετε άμεσα εκλογές!

Ντόρα Μπακογιάννη:  Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη γιατί καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com