Ντράγκι: «Πρέπει να προετοιμασθούμε καλύτερα, δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει η πανδημία»

by Times Newsroom 1

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του εν όψει της διεθνούς διάσκεψης για την υγεία που θα λάβει χώρα στις 21 Μαΐου στην Ρώμη, αναφέρθηκε στις προσπάθειες καταπολέμησης και περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Η σημερινή πανδημία μας επιβάλλει να προετοιμασθούμε καλύτερα για το μέλλον. Πρέπει να στηρίξουμε την έρευνα, να ενισχύσουμε το σύστημα προμήθειας εμβολίων και να αναδιαρθρώσουμε τα εθνικά συστήματα υγείας».

Παράλληλα ο Ντράγκι τόνισε: «Πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως, διότι δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η πανδημία, ή πότε θα εμφανιστεί η επόμενη».

Πρόσθεσε, δε, ότι η διακήρυξη της διεθνούς συνόδου της Ρώμης για την υγεία θα περιέχει μια σειρά από αρχές για την ενίσχυση των υγειονομικών συστημάτων, την βελτίωση των ικανοτήτων αντίδρασης και την απόκτηση νέων εργαλείων για την αντιμετώπιση μελλοντικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, τέλος, αναφέρθηκε στα θύματα της πανδημίας, «στα περισσότερα από τρία εκατομμύρια ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους σε όλο τον κόσμο» και στην τεράστια ύφεση που έπληξε την παγκόσμια οικονομία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή