Ο «Άνθρωπος του Θεού» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας

by Times Newsroom 1

Μία ξεχωριστή προβολή ετοιμάζει το 11ο Athens Open Air Film Festival για το φινάλε του καλοκαιρινού του προγράμματος, όπου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ταινία ο «Άνθρωπος του Θεού» της Γελένα Πόποβιτς. Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στο ιστορικό Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, την Τρίτη 24 Αυγούστου (9 μ.μ.).

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Άρης Σερβετάλης, ενώ το καστ συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Τόνια Σωτηροπούλου και Χρήστος Λούλης. Από τη διανομή δε λείπουν τα διεθνή ονόματα με εκείνα του Ρώσου Αλεξάντερ Πέτροφ και του οσκαρικά υποψήφιου Μίκι Ρουρκ να ξεχωρίζουν.

Ο Άγιος Νεκάριος, κατά κόσμον Αναστάσιος Κεφαλάς, υπήρξε μια από τις δημοφιλέστερες μορφές της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Εξαιρετικά λαοφιλής και ταυτόχρονα χαρακτηριστικά ταπεινός, αντιμετώπισε στη ζωή του πολλούς και διαφορετικούς αντιπάλους. Πρώτα εκείνους που τον εκδίωξαν από την Αλεξάνδρεια, ύστερα όσους τον συκοφάντησαν όσο ήταν διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής και, παράλληλα, ένα πολύκροτο σκάνδαλο στο μοναστήρι του στην Αίγινα.

Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τη Γελένα Πόποβιτς, αλλά και τον συνθέτη της ταινίας, Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ. Η είσοδος για την προβολή στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη, με υποχρεωτική επίδειξη ονομαστικών δελτίων εισόδου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική κράτηση από τις 20 Αυγούστου στο www.aoaff.gr/.

Ό «Άνθρωπος του Θεού» θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 26 Αυγούστου

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή