Ο αντιπρόεδρος της γερμανικής βουλής αποκάλεσε τον Ερντογάν «αρουραίο των υπονόμων»

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε για εξηγήσεις τον Γερμανό πρέσβη της Άγκυρας

by Times Newsroom

Αντιδράσεις στην Τουρκία προκάλεσε ο αντιπρόεδρος της γερμανικής βουλής Βόλφγκάνγκ Κουμπίκι, καθώς αποκάλεσε σε ομιλία του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) ως «αρουραίο των υπονόμων» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κουμπίκι, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του κατώτερου εταίρου της κυβέρνησης, του FDP, σύμφωνα με την DW προειδοποίησε την κυβέρνηση για μια νέα εισροή προσφύγων, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μπορεί να οδηγήσει σε νέα εισροή μετανάστευσης.

Στην ομιλία του, ο 70χρονος πολιτικός επέκρινε και τους εταίρους του στον συνασπισμό, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Πράσινους. «Πότε θα φτάσουμε στο σημείο να μας βλέπει ο Πούτιν ως συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο;».

Ο Κουμπίκι σε γραπτή δήλωσή του στη DW είπε για την επίμαχη δήλωση: «Περιέγραψα τον κ. Ερντογάν ως “ποντικό του υπονόμου”. Ο αρουραίος είναι μικρός, χαριτωμένος, αλλά και έξυπνος. Είναι ένα πονηρό ον. Για το λόγο αυτό, θεωρείται επίσης ως ο κύριος ήρωας σε πολλές παιδικές ιστορίεςόπως για παράδειγμα ο Ρατατούης».

Αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε πως: «Αυτές οι απαράδεκτες δηλώσεις δεν είναι αντάξιες του αντιπροέδρου της Βουλής, καθώς και στερούνται εντελώς πολιτικού ήθους και ευθύνης. Αυτές οι ακατάλληλες δηλώσεις δίνουν ουσιαστικά μια ιδέα για το πολιτικό και ηθικό επίπεδο του Κουμπίκι και αποκαλύπτουν τη χυδαιότητα του. Η αντίδρασή μας αναφέρθηκε και στον Γερμανό Πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος κλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο μας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή