Ο Χέρτζογκ προσκάλεσε τον Ερντογάν να επισκεφθεί το Ισραήλ

Οι δύο χώρες άρχισαν να αποκαθιστούν τις σχέσεις για να τερματίσουν ένα διπλωματικό ρήγμα εδώ και μια δεκαετία. 

by Times Newsroom

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Ισραήλ  Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ (δ), παρουσιάζει τα διαπιστευτήριά του στον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ, στην Ιερουσαλήμ, στις 11 Ιανουαρίου 2023

 

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, κάλεσε την Τετάρτη τον Τούρκο ομόλογό του Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί τη χώρα, καθώς υποδέχτηκε τον νέο πρεσβευτή της Άγκυρας σε μια πρόσθετη χειρονομία καλής θέλησης στην πρόσφατη αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών.

Πέρυσι, ο Χέρτζογκ, ο ρόλος του οποίου είναι σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπικός, ήταν ο πρώτος Ισραηλινός ηγέτης που επισκέφτηκε την Τουρκία από το 2008, αφού οι δύο χώρες άρχισαν να αποκαθιστούν τις σχέσεις και να τερματίσουν ένα διπλωματικό ρήγμα εδώ και μια δεκαετία.

Συμφώνησαν να διορίσουν αμοιβαία πρεσβευτές τον Αύγουστο και, αφού ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κέρδισε τις εκλογές τον Νοέμβριο, αυτός και ο Ερντογάν συμφώνησαν να συνεχίσουν να βελτιώνουν τους δεσμούς.

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα εργαστούμε για να ενισχύσουμε τις σχέσεις των χωρών», δήλωσε ο Χέρτζογκ.

Η επιστροφή του Νετανιάχου στην εξουσία, επικεφαλής μιας εθνικιστικής-θρησκευτικής κυβέρνησης τον Δεκέμβριο, έχει συγκλονίσει Παλαιστίνιους και Άραβες συμμάχους που φοβούνται ότι θα μπορούσε να αυξήσει τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης.

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com