O χώρος της τεχνολογίας από τους καλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα

Από τις 25 επιχειρήσεις, που διακρίθηκαν το 2022 από το Great Place to Work® Hellas, οι 9 εκπροσωπούν τον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας

by Times Newsroom

Την παράδοση, που θέλει τις επιχειρήσεις του ευρύτερου χώρου της τεχνολογίας να διαθέτουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον μεταξύ των άλλων κλάδων, επιβεβαιώνουν και φέτος τα αποτελέσματα του Great Place to Work Hellas. Για το 2022, από τις 25 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, οι 9, ήτοι περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου, προέρχονται από τον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας.

Στην έρευνα Best WorkplacesTM 2022, η οποία διεξήχθη για 20η συνεχή χρονιά  στη χώρα μας, διακρίθηκαν 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους: 10 “μεγάλες” επιχειρήσεις, που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους, 10 “μεσαίες” εταιρείες, που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους και 5 “μικρές” επιχειρήσεις, που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.

Στην πρώτη κατηγορία, αυτή των μεγάλων επιχειρήσεων, τον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας εκπροσωπεί η startup Dialectica, οι εταιρείες Πληροφορικής EpsilonNet και ATOS Greece, η Teleperformance Greece και η Open Bet. Στη δεύτερη κατηγορία, αυτή των μεσαίων εταιρειών, από τον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας προέρχονται η Citrix Greece και η Covert Group.

Τέλος, στην τρίτη κατηγορία, αυτή των μικρών εταιρειών, από τον χώρο της τεχνολογίας συναντάμε τις ΝetSteps και Harbor Lab.


Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι

Το Best WorkplacesTM Hellas 2022 είναι η μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης εργασιακού κλίματος στην Ελλάδα. Στην έρευνα Best WorkplacesTM 2022, η οποία διεξήχθη για 20η συνεχή χρονιά στη χώρα μας με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 50 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους.

Η μεγαλύτερη εταιρεία απασχολεί πάνω από 9.880 εργαζόμενους, ενώ η μικρότερη 21. Η έρευνα, η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους. Η δε αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022.

Το Great Place to Work®, με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, ερευνά και αξιολογεί επιχειρήσεις, για πάνω από 30 χρόνια, με στόχο το “χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον”.

Το Great Place to Work®, για να διαμορφώσει τη λίστα Best WorkplacesTM με τις καλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, καθώς και σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιεί το ερευνητικό εργαλείο/ερωτηματολόγιο Trust Index© για την αποτύπωση των απόψεων των εργαζομένων και τη διαδικασία Culture Audit© για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών.

Πηγή: http://www.sepe.gr/

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή