Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης τηλεφώνησε στον Απόστολο Τζιτζικώστα για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης τηλεφώνησε στον Απόστολο Τζιτζικώστα για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του.

by Times Newsroom

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ξανά ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου όσα συνέβησαν χθες στην Τουρκία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Αναλυτικότερα, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης έκανε λόγο για απαράδεκτη μεταχείριση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τζιτζικώστας παράμεινε για έξι ολόκληρες ώρες σε ένα γραφείο στη Σμύρνη αφού δεν του επιτράπηκε η είσοδος στην Τουρκία.

«Στεναχώρησε και εμένα»

«Ο πρόεδρος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Ελλάδας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε τη λύπη του για ό, τι του συνέβη. Αυτό που στεναχώρησε τον αγαπητό μου φίλο Κώστα στεναχώρησε και εμένα. Όπως μόλις ανέφερα, ο αξιότιμος προσκεκλημένος μας, ο οποίος ήρθε για ένα πρόγραμμα που διοργάνωσε ο δήμαρχος της Σμύρνης, ο κ. Τουντς Σογιέρ, δυστυχώς, από μία παρεξήγηση κι ένα τεχνικό πρόβλημα, που είχε ως αποτέλεσμα να μην του δοθεί άδεια (εισόδου) μας στενοχώρησε κι εμάς», είπε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ελπίζω οι προθέσεις, που κρύβονται πίσω από αυτό το περιστατικό και σκοπό έχουν να χαλάσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, να μην προβούν και σε διαφορετικά βήματα. Η χθεσινή μεταχείριση προς τον κ. Τζιτζικώστα είναι φυσικά απαράδεκτη. Ελπίζω οι αρχές και των δύο χωρών να μην επιτρέψουν να ξανασυμβούν τέτοια ζητήματα. Επειδή υπάρχει ανάγκη για φιλία, αδελφοσύνη και συνεργασία και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Υπάρχει μία απόλυτη ανάγκη για ειρήνη στο Αιγαίο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com