Ο Δήμος Αιγάλεω και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δημιουργούν αμπελώνα μέσα στον αστικό ιστό

by Times Newsroom 1

Έναν πρότυπο αμπελώνα μέσα στο Άλσος Αιγάλεω δημιουργεί ο Δήμος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Η φύτευσή του έγινε στη θέση «Φυτώριο» με ποικιλία από παλιά ελληνικά κλήματα και η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει σε πολλαπλά οφέλη.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας με τον πρύτανη Παναγιώτη Κλαδή και τον καθηγητή αμπελουργίας Ηλία Κόρκα.

Όπως είχε αναφέρει τότε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς τις ευεργετικές επιδράσεις που θα έχει η φύτευση αυτού του αμπελώνα, τόσο στο περιβάλλον ενός βεβαρημένου αστικού χώρου, όσο και στην έρευνα και την εκπαίδευση και στο τέλος καθόρισαν το πλάνο της οργάνωσης και της φύτευσης, που ξεκίνησε πλέον να υλοποιείται.

Η καινοτόμος αυτή δράση, θα έχει κατ’ αρχήν ευεργετικό χαρακτήρα για το ίδιο το περιβάλλον, αλλά θα έχει και εκπαιδευτικά οφέλη, αφού τον αμπελώνα θα μπορούν να επισκέπτονται σχολεία και μαθητές και να μαθαίνουν τη διεργασία του αμπελιού. Τέλος, θα απευθύνεται και στην έρευνα, αφού την εποπτεία την έχει το Πανεπιστήμιο, το οποίο διαθέτει σχετικό Τμήμα Επιστημών. Επομένως, θα είναι ένας χώρος όπου θα συμμετέχουν φοιτητές για τις σπουδές τους και την έρευνά τους.

«Το Αιγάλεω είναι πλέον μια πανεπιστημιούπολη και ο Δήμος στοχεύει στις ωφέλειες που μπορούν να δημιουργηθούν στην πόλη, μέσω της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή