Ο Διονύσης Καψάλης για τον Γιώργο Σεφέρη

by Times Newsroom
Share this

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σας προσκαλούν στη διάλεξη Γιώργος Σεφέρης: Ο ήχος του νοήματος.

Με αφορμή την έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη «Ποιητικά – Η ζωγραφική συναντάει την ποίηση», στο ΚΠΙΣΝ, εγκαινιάζεται μια σειρά διαλέξεων που θέτουν στο κέντρο τους μείζονες Έλληνες ποιητές και το έργο τους μέσα από το ιδιαίτερο πρίσμα ενός διαφορετικού ομιλητή κάθε μήνα.

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 19.00, ο Διονύσης Καψάλης συγγραφέας και διευθυντής του ΜΙΕΤ, θα μιλήσει για την «ακροαματική φαντασία» του Γιώργου Σεφέρη, τον ήχο της ποίησής του και τον ρυθμό της, «εκεί που η αίσθηση και ο νους συναπαντιούνται απάνου σε μια λέξη» και η έννοια γεφυρώνεται με «μια πανάρχαια τάξη μαγείας». Θα μιλήσει για την ανάγκη να αφουγκραστούμε την οικεία φωνή της ποίησης του Σεφέρη, να την ξαναπροφέρουμε για να την ξανακούσουμε, καθαρή και λαμπερή, όπως είναι ακόμα, κάτω από τις επιστρώσεις του χρόνου και της συνήθειας, και να την αφήσουμε να μας εκπλήξει πάλι.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 19.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αίθουσα: Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ
Ελεύθερη είσοδος
Ο κατάλογος της έκθεσης αποτελεί συνέκδοση του ΚΠΙΣΝ και του ΜΙΕΤ

Διάρκεια έκθεσης Γ. Ψυχοπαίδη: Από τις 9 Οκτωβρίου 2019 έως τις 12 Ιανουαρίου 2020.
Στο αίθριο του 4ου ορόφου ΕΒΕ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή