Ο Drake αναβιώνει το πρωτοποριακό καρναβάλι τέχνης Luna Luna

Πρώτη φορά παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 1987

by Times Newsroom

Δεύτερη ζωή θα αρχίσει να ξαναζεί το φθινόπωρο του 2023 στο Λος Άντζελες το πρωτοποριακό καρναβάλι τέχνης Luna Luna, 36 χρόνια έπειτα από την εμφάνισή του το καλοκαίρι του 1987 στο Αμβούργο· χάρη στον ράπερ Drake που δίνει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια και την εταιρεία του τέχνης και διασκέδασης DreamCrew σε συνεργασία με τον διευθυντή δημιουργικού Michael Goldberg.

«Η τέχνη θα πρέπει να έρχεται με μη συμβατικές αμφιέσεις και να φτάνει σε αυτούς οι οποίοι, εν πρώτοις, δεν την αναζητούν σε πιο προβλέψιμα σκηνικά» πίστευε ο εμπνευστής του Luna Luna, ο πολυμεσικός καλλιτέχνης André Heller. Κάλεσε κάποιους από τους πιο γνωστούς τότε καλλιτέχνες: ο Basquiat ζωγράφισε μια ρόδα λούνα παρκ, ο Keith Haring έβαλε τις εμβληματικές φιγούρες του σε ένα καρουζέλ, ο David Hockney απεικόνισε ένα αφηρημένο μαγεμένο δάσος πάνω σε ένα προσωρινό περίπτερο και η Sonia Delauney σχεδίασε την αψίδα που υποδεχόταν τους επισκέπτες.

Περίπου 250.000 το επισκέφθηκαν εκείνο το καλοκαίρι. Ατυχείς περιστάσεις εμπόδισαν την προγραμματισμένη τότε τουρνέ του και οι κατασκευές πακεταρίστηκαν και αποθηκεύτηκαν κάπου στο Texas, όπου και παρέμειναν. Τώρα, μετά το Λος Άντζελες, ακολουθούν η Νέα Υόρκη και άλλες αμερικανικές πόλεις, πριν ξεκινήσει για παγκόσμια τουρνέ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή