Ο έκπτωτος μονάρχης, από “εγγυητής συνταγματικής νομιμότητας” έδρασε, στην 3ετία του, ως “μοχλός” συνταγματικής ανωμαλίας!

Στην... “κοσμάρα” του και ο πρωτότοκος γιος του, που φιλοδοξεί να παίξει μελλοντικά ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας!

by Times Newsroom

Αμετανόητος, μέχρι την τελευταία στιγμή, χωρίς να έχει ποτέ καταλάβει γιατί έχασε το θρόνο του, δεν αναγνώρισε τα ολέθρια λάθη του και ποτέ δεν παραδέχθηκε τις ευθύνες του, για τα δεινά που επέφεραν οι επιλογές του στη χώρα. Στην… “κοσμάρα” του και ο πρωτότοκος γιος του, που φιλοδοξεί να παίξει μελλοντικά ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Από τα πρώτα θανάσιμα αμαρτήματα του έκπτωτου, τελευταίου μονάρχη, η άρνηση στον εκλεγμένο, με ποσοστό 53%, Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, να έχει τον έλεγχο του υπουργείου ΄Αμυνας, η συνεχής υπονόμευσή του, η “σκευωρία του ΄Εβρου” και η θρασύτατη ενέργειά του, κατάργησης της δημοκρατίας(!), με τον εξαναγκασμό του εκλεγμένου Πρωθυπουργού, σε παραίτηση!

Πορεύτηκε στην 3ετή θητεία του, αντιδημοκρατικά, τον κατήφορο στου… “κακού τη σκάλα”, υποκινώντας και στηρίζοντας την αποστασία βουλευτών της Ε.Κ. με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τους διαδοχικούς διορισμούς κυβερνήσεων της αρεσκείας του, αλλά και το σχεδιασμό… χούντας στρατηγών! Και, όταν τον πρόλαβε η άλλη χούντα των συνταγματαρχών, δεν αντέδρασε, δεν πρόβαλε την παραμικρή αντίσταση! Μάλιστα τότε, σύμφωνα με τη δική του μεταγενέστερη παραδοχή, είχε διαπιστώσει ότι δεν ήλεγχε το στρατό, γι΄αυτό και την αποδέχθηκε, την… “ευλόγησε”, συμπορεύτηκε μαζί της, μεχρι το εντελώς… αμελέτητο “κίνημα οπερέτα” της 13ης Δεκέμβρη και τη φυγή του στο εξωτερικό.

Μάλιστα ήταν τόσο πρόχειρη η όλη επιχείρηση ανατροπής της χούντας, που σχεδιάστηκε, μεταξύ άλλων, να μεταδόσει και το μήνυμα ανατροπής της χούντας από τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας, χωρίς κανένας να να έχει λάβει υπόψη ότι ήταν πολύ περιορισμένη, τοπική η εμβέλειά του, μόλις ένα κιλοβάτ, που, μετα βίας ακούγονταν στους γειτονικούς Νομούς! Και όχι σ΄όλη την επικράτεια, όπως ανέμεναν ότι θα ακουστεί!

Επιστέγασμα των ολέθριων λαθών του, ήταν να γραφτεί και το πιο τραγικό κεφάλαιο στην Ιστορία του ΄Εθνους, η τουρκική εισβολή και κατοχή, μέχρι και σήγμερα, της μισής Κύπρου!

Εκείνος, όχι μόνο δεν αναγνώρισε την ευθύνη του, δεν μετανόησε, αλλά, ακόμα και στην περίοδο της μεταπολίτευσης, με την απάνοδο της δημοκρατίας και με κυβέρνηση εθνικής ενότητας -σύμφωνα με πιο πρόφατα στοιχεία από τα αρχεία του Ιδρύματος Καραμανλή- προετοίμαζε, με την υποστήριξη αποστράτων φίλων του, ολέθριων συμβούλων, νέα χούντα, προκειμένου να επανέλθει στο θρόνο!

΄Ωσπου με δημοψήφισμα στις 8 Δεκεμβρίου του 1974 ο ελληνικός λαός αποφάσισε  την οριστική κατάργηση της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας.

Δυσφήμισε και την ανταρσία του ναυτικού

Ο αείμνηστος, θρυλικός ναύαρχος Νίκος Παπάς κυβερνήτης του αντιτορπιλικού “Βέλος” σε μια από τις πολλές συναντήσεις μας, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ του “΄Εθνους της Κυριακής” για την ανταρσία του ναυτικού, μου αποκάλυψε ότι μια από τις πρώτες κινήσεις, που έκαναν οι στασιαστές του “Βέλος” όταν έφτασαν στην Ιταλία, ήταν να στείλουν επιστολή στον αυτοεξόριστο τότε βασιλέα Κωνσταντίνο, ζητώντας του να στηρίξει δημόσια την αντρασία του ναυτικού, να καταγγείλει τη χούντα των συνταγματαρχών, αλλά και να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, μέσω εύπορων φίλων του, στο πλήρωμα του αντιτορπιλικού. Ούτε βοήθησε, ούτε απάντησε!

Αντίθετα και μόνον όταν πλέον καταργήθηκε η βασιλεία, θέλησε να έρθει επαφή μαζί τους.

Ωστόσο, αργότερα κατασυκοφάντησε την ηρωϊκή κίνηση της ανταρσίας του ναυτικού, δήλωσε ψευδώς ότι ουδέποτε του ζητήθηκε βοήθεια και υποστήριξη και επέκρινε ως επιζήμια για το έθνος, την ίδια την ανταρσία του ναυτικού και τους χειρισμούς του ηρωϊκού ναυάρχου Νίκου Παππά!

΄Εχασε έτσι, μια ακόμη ευκαιρία, να εμφανισθεί, έστω από “σπόντα”, ως “αντιστασιακός” του αντιδικτατορικού αγώνα (ο γιος του υποστηρίζει ότι αντιστάθηκε από την… πρώτη στιγμή!), κάτι, που αν το έκανε, ίσως μετρούσε θετικά για τον ίδιο, ακόμα και κατα το δημοψήφισμα!

Εκείνος ωστόσο, δεν έχανε ευκαιρία, να στρέφεται κατά της χώρας, που δήθεν “είχε στην καρδιά του” και υποκριτικά μέχρι το τέλος του έλεγε ότι τη στηρίζει.

Είναι χαρακτηριστική η προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την οποία ζητούσε, μετά την κατάργηση της βασιλείας, αποζημίωση 161 εκατ. ευρώ, για την περιουσία του!

Το ελληνικό κράτος, μετά απο απόφαση του ευρωπαϊκου Δικαστηρίου, έδωσε τελικά 13,7 εκατ., τα οποία κατέβαλε (με τον… πιο εύστοχο υπαινιγμό) από τον προϋπολογισμό… «φυσικών καταστροφών», σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και η πληρωμή του έγινε σε βάρος κονδυλίων αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες!

Μάλιστα ο Κωνσταντίνος υποσχέθηκε ότι τα χρήματα αυτά θα επιστρέφονταν στον ελληνικό λαό, ως χορηγίες σε φυσικές καταστροφές κλπ, μέσω του Ιδρύματος ‘Αννα Μαρία”, που δημιουργήθηκε το 2013 σε λογαριασμό offshore(!), με νομική καταχώρηση του Ιδρύματος, να έχει γίνει στο Λιχτενστάιν (αριθμός μητρώου: FL-0002.094.445-2).

Ο έκπτωτος μονάρχης απαίτησε μάλιστα αποζημίωση… υπερδεκαπλάσια(!) από το ποσό, που, τελικά επιδικάστηκε και πληρώθηκε από τα λεφτά των φορολογουμένων! Συνεπώς, τον ξοφλήσαμε και δεν του χρωστούσαμε πλέον απολύτως τίποτα!

Ο πρωτότοκος ετοιμάζεται…

Αμετανόητος στάθηκε, μέχρι την τελευταία στιγμή ο έκπτωτος μονάρχης, χωρίς να έχει ποτέ καταλάβει γιατί έχασε το θρόνο του, δεν αναγνώρισε τα ολέθρια λάθη του και ποτέ δεν παραδέχθηκε τις ευθύνες του, για τα δεινά που επέφεραν οι επιλογές του στη χώρα, όταν ακύρωνε ο ίδιος, με τη συμπεριφορά του, τον υψηλό ρόλο, του “εγγυητή της συνταγματικής νομιμότητας”!

Ούτε ποτέ έδειξε να αντιλαμβάνεται, να συνειδητοποιεί, να δείχνει στοιχειώδη μεταμέλεια, γιατί με τις πράξεις και τις αποφάσεις του λειτούργησε εντελώς αρνητικά, επιζήμια για τη χώρα, ως “μοχλός” συνταγματικής ανωμαλίας!

Εντελώς στην… “κοσμάρα” του και ο πρωτότοκος γιος του, που φιλοδοξεί να παίξει μελλοντικά ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας, που, όχι μόνο δεν αποπειράθηκε μια συγνώμη για το αμαρτωλό παρελθόν της βασιλείας, δεν παραδέχθηκε για λογαριασμό εκείνου, έστω μέρος από τα θανάσιμα αμαρτήματά του, αλλά “μας απείλησε” ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με προσεχή έκδοση, να… ξαναγράψει την Ιστορία, δικαιολογώντας στην ουσία τις ολέθριες επιλογές του!

Είναι αυτονόητη η θέση όλων μας απέναντι σε κάποιον, που, “αποδημεί εις Κύριον” και ο σοφός λαός μας έχει καθιερώσει και την ευχή “Θεός σχωρέστον”! Ισχύει πάντα και για όλους!

΄Ομως, έλλειψη σεβασμού στο νεκρό δείχνουν τις μέρες αυτές μόνον εκείνοι, που, θεωρούν ευκαιρία, να αναδείξουν και να προβάλουν προκλητικότατα τη… βασιλοφροσύνη τους! Αδιαφορώντας -ειδικά αν πρόκειται για μέλη του κοινοβουλίου- για τους συμβολισμούς και αν έτσι προσβάλουν βάναυσα το ισχύον πολίτευμα της Προδρευόμενης Δημοκρατίας!

Θα “τρίζουν και τα κόκκαλα” του Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς τις τελευταίες ημέρες, βουλευτές της παράταξης που ίδρυσε, ξεδιάντροπα ξεσάλωσαν…

Και το θέμα είναι αν λειτούργησαν παρορμητικά επιπόλαια, αλλά και περισσή… αφέλεια, χρησιμοποιώντας ωστόσο και το “πονηρό” επιχείρημα “είναι ανθρώπινο αυτό που κάνουμε” ή ευθυγραμμίζονται συνειδητά με τις επιθυμίες “κέντρων”, που, επικοινωνιακά και ενορχηστρωμένα επιδιώκουν να εκμεταλευτούν τη στιγμή, για να στηρίξουν, τώρα και στο άμεσο μέλλον, ένα κλίμα συνέχειας και επαναφοράς της… αμαρτωλής Μοναρχίας!

΄Ηδη κάποιος… “παπαρολόγος” ανταποκριτής του “royalcentral.co. uk”, “έχρισε πριν μέρες και το… διάδοχο! Και μη ξεχνάμε στο ίδιο κλίμα και την πρόσφατη πρόκληση του BBC που παρουσίαζε τον πρωτότοκο του τέως, ως “διάδοχο του θρόνου της Ελλάδας”! Αυτού, που, αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα, όπως αποκαλύπτουν γνωστές φυλλάδες ασήμαντης κυκλοφορίας, που, υποστηρίζουν με φανατισμό την επαναφορά της μοναρχίας!

Από κοντά και το “κοπάδι” των αφελών οπαδών, που, τη μέρα της κηδείας του έκπτωτου, περιφέρονταν αλαφιασμένοι δείχνοντας σημαίες με κορώνες, φωνάζοντας και τα γνωστά φαιδρά (ελιά, ελιά κλπ) συνθήματα… βασιλοφρόνου ελαιομονοφαγίας! Είδαν στην κηδεία και τους βασιλόφρονες βουλευτές της ΝΔ και πήραν θάρρος…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com