Ο έρωτας μέσα στον χρόνο

by Times Newsroom 1

«Η ζωή είναι μια σειρά από μεταβάσεις και μεταμορφώσεις. Μια μέρα συνειδητοποιείτε ότι θέλετε να παντρευτείτε αυτόν τον άνδρα που πέρυσι ήταν απλά ένας φίλος σας. Λίγο αργότερα ακόμα καβγαδίζετε στην έβδομη επέτειο του γάμου σας. Μια μέρα τρέχετε σπίτι όλο χαρά, με την είδηση ότι είστε έγκυος. Ξαφνικά, το μωρό σας είναι ήδη έφηβος, και την επόμενη στιγμή παντρεύεται.

Μια μέρα παίρνετε σύνταξη. Την άλλη μέρα βλέπετε τον άνδρα σας να σηκώνει στην αγκαλιά του τη μικροσκοπική εγγονούλα του. Μια μέρα κάθεστε ίσως και θυμόσαστε όλους τους καβγάδες που κάνατε ως νιόπαντροι και νιώθετε έκπληξη και θαυμασμό που είστε ακόμα μαζί και που αγαπάτε ακόμα αυτόν τον άνθρωπο που συνεχίζει να πετάει τις κάλτσες του στο πάτωμα και να λέει βλακείες όταν καβγαδίζετε.

Βίντεο από Youtube: Απόσπασμα από το βιβλίο της Sue Johnson, Το νόημα του Έρωτα

Οφείλουμε να το παραδεχθούμε: αυτό που ελπίζουμε είναι σε όλες αυτές τις αλλαγές να βρούμε ένα τρόπο για να αγκαλιάζουμε και να μας αγκαλιάζουν οι αγαπημένοι μας. Κάθε μετάβαση σε ένα καινούργιο στάδιο τεστάρει τους παλιούς τρόπους σύνδεσής μας και απαιτεί να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας. Αυτό κάνει τη ζωή να αξίζει και μας κρατάει υγιείς και ευτυχισμένους, καθώς προχωρούμε αναπόφευκτα από ορόσημο σε ορόσημο» (σελ. 192-193).

  • Sue Johnson. (2016). Το νόημα του Έρωτα. Αθήνα: Gutenberg, (σσ. 167-184).

_______________________________

ΚΟΥΡΑΒΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, Ψυχολόγος, MSc.

Αναρτήθηκε από Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, MSc 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή