«Ο φανταστικός επισκέπτης,τα αγκάθια και ένα τριζόνι», έκθεση της Μαρίας Βασιλάκη στην Γκαλερί «7»

by Times Newsroom

Η γκαλερί «7» παρουσιάζει την έκθεση της ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ με τίτλο: «Ο φανταστικός επισκέπτης,τα αγκάθια και ένα τριζόνι »

Επιμέλεια : Μαρία Βασιλάκη

ΣΗΜΕΊΩΣΗ: To Σάββατο 29.02 & 07.03 και ώρα 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση απο την ζωγράφο.

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την καινούργια δουλεία της ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ με τίτλο :

Βασισμένη σε μια ιστορία που η ίδια γράφει και μας αφηγείται, δημιουργεί η ζωγράφος την αφετηρία ενός διαφορετικού οδοιπορικού στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Κέα. Με στραμμένο το βλέμμα προς το έδαφος, σαν μέσα από ένα μεγεθυντικό φακό στρέφει την προσοχή μας σε λεπτομέρειες που συνήθως δεν παρατηρούμε.

Αφυδατωμένα χόρτα, αγκάθια, αστοιβές, φύλλα, βρύα, πέτρες γίνονται πρωταγωνιστές σε μια πυκνή σε υφή ζωγραφική από κουκκίδες και λεπτές γραμμές με τέμπερα, ακουαρέλα και χρωματιστά μολύβια.

Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1957 στην Αθήνα.

Σπουδές: Απέκτησε την αισθητική της παιδεία σπουδάζοντας ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. (1976-1981) με δασκάλους τον Δ.Μυταρά στο προκαταρκτικό εργαστήριο και τον Δ.Κοκκινίδη  τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Παρακολούθησε επίσης τα μαθήματα του εργαστηρίου σκηνογραφίας του Βασίλη Βασιλειάδη και τον κύκλο Θεωρητικών σπουδών.
Από το1977 έχει παρουσιάσει δουλειά της σε οκτώ ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, το εξωτερικό, την Εθνική Πινακοθήκη .Από το 1990 ασχολήθηκε με το σχεδιασμό αντικειμένων και την επιμέλεια παραγωγής τους σε μεγάλους αριθμούς (ανακυκλωμένο αλουμίνιο, ξύλοκ .ά).Συνεργάστηκε και σχεδίασε αντικείμενα για τα πωλητήρια των Αρχαιολογικών Μουσείων.
Σήμερα μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Κέας όπου από το 2009 έχει μεταφέρει το εργαστήριό της


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Τοποθεσία: Γκαλερί 7, Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου Αθήνα
  • Διάρκεια έκθεσης: 25.02-14.03.2020
  • Ώρες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11 – 2 μ.μ. & 6-9 μ.μ. Τετάρτη, Σάββατο : 11 – 2 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή