Ο φόρος στους επιβάτες κρουαζιέρας διώχνει τους τουρίστες από το Άμστερνταμ

by Times Newsroom
Σε μείωση των προσεγγίσεων κρουαζιέρας κατά 40% έχει οδηγήσει η απόφαση των αρχών του Άμστερνταμ να θέσουν σε εφαρμογή φόρο για τους επιβάτες κρουαζιέρας που αποβιβάζονται στην πόλη, ως μέτρο για την αντιμετώπιση του υπερ-τουρισμού.

Σύμφωνα με το Cruise Critic, ο διευθυντής του Τερματικού σταθμού επιβατών κρουαζιέρας στο Άμστερνταμ, Dick de Graaf, δήλωσε ότι οι επιβάτες που αποβιβάζονται και πραγματοποιούν περιηγήσεις στην πόλη αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του συνολικού αριθμού τουριστών.

Η μείωση των προσεγγίσεων κρουαζιέρας οφείλεται σε μεγάλες εταιρίες όπως οι Cunard, MSC Cruises και P&O Cruises, οι οποίες διέκοψαν τις στάσεις στο Άμστρενταμ έπειτα από την εισαγωγή του φόρου (8 ευρώ ανά 24ωρο) ο οποίος επιβλήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Ο διευθυντής Επιχειρήσεων Λιμένα της Carnival UK, Sander Groothuis, δήλωσε οτι οι κρουαζιέρες γίνονται ο εύκολος στόχος, καθώς οι αρχές γνωρίζουν ακριβώς πόσοι επιβάτες βρίσκονται στην κρουαζιέρα κάθε φορά. Όμως, όπως είπε, στην πόλη καταφθάνουν επισκέπτες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και οι οποίοι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο.

Καθώς η κρουαζιέρα περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων είναι εύκολο για τις αρχές να επιβάλλουν τον φόρο, γι’ αυτό έχουμε γίνει ο εύκολος στόχος, τόνισε και εξήγησε οτι αυτός είναι ο λόγος που οι εταιρίες κρουαζιέρας δυσαρεστούνται.

Ο κ. De Graaf αναφέρει οτι στην πόλη επικρατεί ατμόσφαιρα τουρισμοφοβίας η οποία εντείνεται από την απόφαση για την εφαρμογή του φόρου και τη προπαγάνδα από τα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων.

Ο διευθυντής Υπηρεσιών Λιμένων της Royal Caribbean International, Alessandro Carollo, δήλωσε από την πλευρά του οτι οι εταιρίες κρουαζιέρας αποτελούν τη μοναδική μορφή τουρισμού που μπορεί να δώσει σε μια πόλη τον ακριβή αριθμό αφίξων, έως και δύο χρόνια πριν την άφιξή τους σε αυτήν, επιτρέποντας στον προορισμό να διαχειριστεί τη ροή ταξιδιωτών.

πηγή: tornosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή