Ο Ήλιος διέλυσε το φωτεινότερο κομήτη του 2021

Ο παγωμένος κομήτης ανακαλύφθηκε στην αρχή του φετινού έτους από τον Αμερικανό αστρονόμο Γκρέγκορι Λέοναρντ του Αστεροσκοπείου Mount Lemmon στην Αριζόνα, από τον οποίο και πήρε το όνομά του.

by Times Newsroom

O φωτεινότερος κομήτης που επισκέφτηκε τη Γη το 2021 δεν υπάρχει πλέον, όχι τουλάχιστον στην μορφή που είχε όταν πέρασε κοντά από τον πλανήτη μας. Ο C/2021 A1 (Leonard) διέσχισε τον περασμένο Δεκέμβριο τον γήινο ουρανό με την εντυπωσιακή ταχύτητα των 254.412 χιλιομέτρων/ώρα.

Ο παγωμένος κομήτης ανακαλύφθηκε στην αρχή του φετινού έτους από τον Αμερικανό αστρονόμο Γκρέγκορι Λέοναρντ του Αστεροσκοπείου Mount Lemmon στην Αριζόνα, από τον οποίο και πήρε το όνομά του. Οι επιστήμονες που παρακολουθούσαν την πορεία του κομήτη είχαν υπολογίσει ότι στις 3 Ιανουαρίου θα έφθανε στο περιήλιό του, στο κοντινότερο σημείο από το άστρο μας.

Οι νέες παρατηρήσεις που έγιναν στον κομήτη δείχνουν ότι το κοντινό του πέρασμα από τον Ήλιο ήταν καταστροφικό αφού διαλύθηκε σε πολλά μικρά κομμάτια ορισμένα από τα οποία είναι ορατά από τον ουράνιο θόλο του νότιου ημισφαιρίου. Ο κομήτης απώλεσε τον πυρήνα του και το κώμα, το πέπλο αερίων και σκόνης που τον περιβάλλει. Ότι απέμεινε από τον κομήτη θα συνεχίσει το ταξίδι του στα βάθη του ηλιακού μας συστήματος και όπως πιστεύουν οι αστρονόμοι δεν ξαναγίνει ποτέ πια ορατός.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com