Ο Κιλιτσντάρογλου διαμηνύει ότι θα ακολουθήσει πολιτική Ερντογάν για Αιγαίο, Κυπριακό

Στη σκληρή γραμμή του Ταγίπ Ερντογάν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως το Αιγαίο και το Κυπριακό διεμήνυσε ότι θα ακολουθήσει ο υποψήφιος του «μπλοκ των έξι» για τις προεδρικές εκλογές Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

by Times Newsroom

Ερωτηθείς σχετικά με το όραμά του για την εξωτερική πολιτική, ο επικεφαλής του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα κάνουμε καμία παραχώρηση από τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας σε αυτά τα θέματα», αναφερόμενος στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, την πολιτική σε ό,τι αφορά τη Συρία, το Κυπριακό, το Αιγαίο, τη Μαύρο Θάλασσα και τον Καύκασο.

Ο Κιλιτσντάρογλου υποσχέθηκε ότι γίνουν μεγάλα βήματα στην αμυντική βιομηχανία, όπως και στην εξωτερική πολιτική. Συνάντηση του Ερντογάν, με τον κυβερνητικό του εταίρο, πρόεδρο της Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης. Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μια ώρα.

Συζητήθηκαν οι εκλογές στις 14 Μαΐου. Μάλλον την Παρασκευή θα ανακοινωθεί επισήμως, ότι θα διεξαχθούν στην αρχική ημερομηνία που είχε οριστεί πριν από τους καταστροφικούς και πολύνεκρους σεισμούς στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στη σκιά της συμφωνίας του «μπλοκ των έξι» της αντιπολίτευσης που ανέδειξε ως αντίπαλο του Ερντογάν στις εκλογές τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αλλά και των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τον Κιλιτσντάρογλου νικητή των εκλογών, οι δύο άνδρες φαίνεται πως ψάχνουν νέους συμμάχους από μικρά ισλαμικά κόμματα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή