Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Καλίνινγκραντ ζητά να απαγορευτεί η διαμετακόμιση αγαθών μεταξύ Βαλτικής – Ρωσίας

H Λιθουανία επέκτεινε τους περιορισμούς στη διέλευση από το έδαφός της ρωσικών προϊόντων

by Times Newsroom

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Καλίνινγκραντ πρότεινε τη Δευτέρα (11/7) την πλήρη απαγόρευση στη διαμετακόμιση προϊόντων μεταξύ των τριών χωρών της Βαλτικής και της Ρωσίας, σε απάντηση στον «αποκλεισμό» που έχει επιβάλει η Λιθουανία στον θύλακα.

«Ως αντίμετρο προτείνουμε την πλήρη απαγόρευση της διαμετακόμισης προϊόντων (περιλαμβανομένων όσων περνούν από τρίτες χώρες) μεταξύ των τριών χωρών της Βαλτικής και της Ρωσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντόν Αλιχάνοφ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα σήμερα η Λιθουανία επέκτεινε τους περιορισμούς στη διέλευση από το έδαφός της προϊόντων από τη Ρωσία με προορισμό το Καλίνινγκραντ.

Από σήμερα απαγορεύεται η διαμετακόμιση από το λιθουανικό έδαφος προϊόντων όπως η ξυλεία, το αλκοόλ, τα χημικά με βάση το αλκοόλ και το τσιμέντο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τελωνειακής υπηρεσίας της Λιθουανίας.

Η Μόσχα προειδοποίησε την Παρασκευή τη Λιθουανία και την ΕΕ ότι θα υιοθετήσει «σκληρά μέτρα» εναντίον τους, αν δεν αποκατασταθεί «μέσα στις επόμενες ημέρες» η διαμετακόμιση κάποιων προϊόντων από και προς το Καλίνινγκραντ.

Ο ρωσικός θύλακας συνορεύει με τη Λιθουανία και την Πολωνία -χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ- και βασίζεται στη διέλευση από τη Λιθουανία για τη διέλευση των περισσότερων προϊόντων που λαμβάνει από τη Ρωσία.

Η Λιθουανία έχει απαγορεύσει τη διαμετακόμιση αγαθών, από και προς τον θύλακα αυτό της Βαλτικής, επικαλούμενη τις κυρώσεις της ΕΕ. Η Ρωσία έχει δεσμευθεί να προβεί σε αντίποινα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή