Ο λογαριασμός – παρωδία της Γερμανίδας ΥΠΕΞ στην πλατφόρμα Χ κίνδυνος για την εξωτερική πολιτική

Δεν είναι γνωστό ποιοι χειρίζονται τον σατιρικό λογαριασμό

by Times Newsroom

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ και το επιτελείο της δεν το βρήκαν αστείο… Τουλάχιστον όχι σήμερα, καθώς ανακοίνωναν ότι κινήθηκαν εναντίον ενός σατιρικού λογαριασμού στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), που υποδύεται την επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, με το υπουργείο να αναφέρει ότι προέβη σε αυτή την κίνηση για να αποφευχθεί η σύγχυση με τον επίσημο λογαριασμό της υπουργού Εξωτερικών.

Ο εν λόγω λογαριασμός-παρωδία έχει το όνομα Baerbockpress (από το όνομα της υπουργού).

«Στο παρελθόν, αυτός έχει έχει προκαλέσει πραγματική σύγχυση», τόνισε ένας εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ. Οι ομοιότητες μεταξύ αναρτήσεων του σατιρικού και του επίσημου λογαριασμού ήταν μεγάλες, πρόσθεσε.

Το Baerbockpress εξακολουθεί να έχει την ίδια φωτογραφία προφίλ με το επίσημο προφίλ της Μπέρμποκ, αλλά πλέον φέρει την ετικέτα: «Παρωδία υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ».

Στον λογαριασμό γίνεται σάτιρα της πολιτικού των Πρασίνων, καθώς οι χειριστές του Baerbockpress υποδυόμενοι την Γερμανίδα ΥΠΕΞ υπόσχονται διπλωματική ασυλία στους περίπου 50.000 ακολούθους του λογαριασμού ή αναρτούν μηνύματα με ασυναρτησίες στα αγγλικά – για παράδειγμα μία αναφέρει: «Η Κίνα θέλει να με πλασάρει ως ηλίθια, αλλά πλέον ξέρω πώς τρέχει το κουνέλι». Συχνά η Μπέρμποκ γίνεται αντικείμενο χλευασμού επειδή κάνει λάθη όταν μιλάει αγγλικά.

Κάθε δημόσιο πρόσωπο, ακόμη και υπουργοί, πρέπει να δεχτούν ότι θα τους κοροϊδεύουν, τόνισε ο εκπρόσωπος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, ο λογαριασμός αντιπροσωπεύει έναν κίνδυνο για την εξωτερική πολιτική. Ο ίδιος ανέφερε ως παράδειγμα, κρίσεις όπως το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, για το οποίο ο σατιρικός λογαριασμός έκανε επίσης αναρτήσεις, προκαλώντας σύγχυση.

Ποιός, ποιά ή ποιοί χειρίζονται τον σατιρικό λογαριασμό δεν είναι γνωστό.

Η πλατφόρμα Χ δεν σχολίασε επισήμως το θέμα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εντούτοις πέρυσι, ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Έλον Μασκ δήλωσε ότι οι λογαριασμοί που υποδύονται άλλους πρέπει να περιλαμβάνουν τη λέξη “παρωδία” στις ονομασίες τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com