Ο λόγος που ο Κάρολος έκανε έξωση στον Χάρι και τη Μέγκαν από το σπίτι τους στο Λονδίνο

Αναβρασμός στο Μπάκιγχαμ - Εξαιρετικά αμφίβολο ο Χάρι να εμφανιστεί στη στέψη του πατέρα του

by Times Newsroom

Ο Βασιλιάς Κάρολος φέρεται να αποφάσισε να κάνει έξωση στον Χάρι και τη Μέγκαν από το Frogmore Cottage λόγω των επανειλημμένων δηλώσεων του γιου του στο Queen Consort Camilla μέσα από τα απομνημονεύματά του βιβλίου Spare, που έβγαλε τα «άπλυτα» της Βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας στη φόρα. Ο μονάρχης εξέδωσε ειδοποίηση προς τους Σάσεξ την Τρίτη να εκκενώσουν την έπαυλη των πέντε υπνοδωματίων στο Windsor Estate – μια κίνηση που υποστηρίζεται από τη σύζυγό του Καμίλα αλλά και από τον μεγαλύτερο γιο του, Πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Η απόφαση ήταν προφανώς δύσκολη για τον Βασιλιά, καθώς είναι μία απόφαση που ρίχνει «λάδι στη φωτιά»…, μεταδίδει η Daily Mail. Ωστόσο, σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ, θεωρείται ότι έφτασε σε αυτό το σημείο καθώς πιστεύει ότι ο Χάρι έχει «περάσει τη γραμμή» μετά από ισχυρισμούς που έγιναν στη σειρά του Netflix αλλά και στα απομνημονεύματα του πρίγκιπα στο Spare. Ο Βασιλιάς λέγεται ότι ήταν ιδιαίτερα εξοργισμένος με τις κατηγορίες ότι η Καμίλα ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή ιστοριών στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει η The Mirror. Μιλώντας με τον Anderson Cooper του 60 Minutes για να προωθήσει το βιβλίο του τον Ιανουάριο, ο Χάρι είπε ότι η προθυμία της Καμίλα να δημιουργήσει σχέσεις με τον βρετανικό Τύπο την έκανε «επικίνδυνη» και ότι θα υπήρχαν «πτώματα στο δρόμο εξαιτίας αυτού». Την αποκαλούσε επίσης ως «κακοποιό» σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

Ο Τσαρλς φέρεται να ξεκίνησε τη διαδικασία έξωσης στις 11 Ιανουαρίου – την επόμενη ημέρα από την κυκλοφορία του Spare – αφού διάβασε έναν φάκελο σχετικά με λεπτομέρειες που δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο. Πηγές είπαν στη Mirror ότι οι κατηγορίες έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη σχέση του Χάρι με τον πατέρα και τον αδελφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρόσθεσαν πως: «Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Χάρι γνώριζε καλά πώς η Καμίλα θα ήταν κόκκινη γραμμή για τον πατέρα του και την πέρασε με κατάφωρη περιφρόνηση», σημειώνουν. «Ο Βασιλιάς ένιωσε χωρίς αμφιβολία ότι ξεπέρασε τα όρια – ήταν η απόλυτη πράξη ασέβειας».

Είναι κατανοητό ότι ο Βασιλιάς είναι πρόθυμος να διευθετήσει πολλά από τα ενοχλητικά ζητήματα που απομένουν γύρω από τον Χάρι, τη Μέγκαν και τον Άντριου πριν από τη στέψη του, τα οποία έχουν επιτραπεί για πάρα πολύ καιρό. Συζητώντας για την απόφαση να ξεκινήσει η διαδικασία, μια πηγή δήλωσε: «Θεωρήθηκε ότι θα ήταν σαν να ξεριζώνεις με δύναμη κάτι που θα πονέσει πολύ. Οδυνηρό, αλλά θα γίνει». Η τελευταία τροπή στον συνεχιζόμενο πόλεμο των Windsors δείχνει ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Χάρι θα εμφανιστεί στη στέψη του Κάρολου στις 6 Μαΐου.

Η παραχώρηση του Frogmore Cottage στον Άντριου

Το Frogmore Cottage έχει ήδη προσφερθεί στον πρίγκιπα ΆντριουΑλλά το σπίτι που μένει σήμερα το Royal Lodge λέγεται ότι έχει σοβαρά προβλήματα υγρασίας και για το λόγο αυτό πρέπει να μετακομίσει, σύμφωνα με τη Sun.

Το Royal Lodge χρειάζεται επισκευές αξίας εκατομμυρίων λιρών, αλλά ο Άντριου δεν θα χάσει την ετήσια χρηματοδότηση από τον Κάρολο. Μια πηγή δήλωσε στη Sun: «Εκατομμύρια δαπανήθηκαν όταν ο Άντριου μετακόμισε, αλλά αυτό ήταν πριν από 20 χρόνια. Εδώ και δύο δεκαετίες δεν έχουν γίνει σχεδόν καθόλου εργασίες και ο κόσμος σοκάρεται όταν το επισκέπτεται. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την υγρασία που πρέπει να αποκατασταθεί και αυτό δεν είναι φθηνό για ένα σπίτι αυτού του μεγέθους. Χρειάζεται επίσης νέα σκεπή. Ο Άντριου όχι μόνο δεν έχει τα οικονομικά μέσα για να φέρει το σπίτι στα μέτρα του, αλλά θα είναι και ακατοίκητο όταν εκτελούνται οι εργασίες».

Ο Άντριου πληρώνει σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, 250 λίρες την εβδομάδα για ένα επιχορηγούμενο από το κράτος αρχοντικό 30 δωματίων με 98 στρέμματα γης και πισίνα – και δεν επιθυμεί να το εγκαταλείψει μετά από 20 χρόνια. Αλλά ο Δούκας της Υόρκης πρόκειται να χάσει 250.000 λίρες ετησίως από τη χρηματοδότηση του βασιλιά στο πλαίσιο του αναδασμού των ιδιωτικών βασιλικών οικονομικών και αναγκάστηκε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός σαλέ για σκι αξίας 19 εκατομμυρίων λιρών, για να καλύψει το κόστος του διακανονισμού της υπόθεσης του σεξουαλικού σκανδάλου με τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε – θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του Τζέφρι Έπσταϊν.

Εν τω μεταξύ, πιστεύεται ότι στους Σάσεξ δεν έχει προσφερθεί εναλλακτικό ακίνητο σε κανένα βασιλικό κτήμα. Πηγές υποστήριξαν ότι δεν είχαν ιδέα ότι το Frogmore προσφέρθηκε στον Άντριου μέχρι που το είδαν την είδηση γραμμένη στον Τύπο.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνούνταν ακόμη και χθες να σχολιάσουν την απόφαση να ζητηθεί από τους Σάσεξ να μαζέψουν τα υπόλοιπα υπάρχοντά τους μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Εκπρόσωπος του ζευγαριού επιβεβαίωσε ότι «τους ζητήθηκε να εκκενώσουν την κατοικία τους στο Frogmore Cottage» κάτι που τους εξόργισε.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως ο Χάρι και η Μέγκαν έλαβαν τη χρήση του Frogmore Cottage το 2018 από τη βασίλισσα Ελισάβετ εν μέσω της εκρηκτικής διαμάχης τους με το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com