«Ο Μητσοτάκης ζητά αυτοδιάθεση του Συνδέσμου Ελληνικών Δήμων στην Αλβανία»

τοποθέτησε επίσημα την παράνομη σημαία της «Βορείου Ηπείρου» στη Χιμάρα και στη Νότια Αλβανία

by Times Newsroom

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης στις 22 Δεκεμβρίου 2022 τοποθέτησε επίσημα την παράνομη σημαία της «Βορείου Ηπείρου» στη Χιμάρα και στη Νότια Αλβανία. Στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην αλβανική πόλη Χιμάρα, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε το επίσημο ελληνικό αίτημα ότι «η Αλβανία είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το δικαίωμά σας στην αυτοδιάθεση (vetëvendosje)», όπως σημειώνει ο Shaban Murati στην gazetadita.al

Μέχρι τώρα οι Έλληνες πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών έχουν ζητήσει από τα γραφεία τους στην Αθήνα την αυτοδιάθεση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Είναι όμως η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός έρχεται και το ανακοινώνει επί αλβανικού εδάφους, απέναντι στην πολιτική και το αλβανικό κοινό και συγκεκριμένα στη Χιμάρα.

Δεν είναι γνωστό πώς και με ποιους τρόπους ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατάφερε να λάβει την άδεια της σημερινής κυβέρνησης της Αλβανίας για αυτή τη σκανδαλώδη αντιαλβανική προκλητικότητα στο αλβανικό έδαφος, η οποία με την ενέργεια αυτή έχει διαπράξει μια άνευ προηγουμένου αντισυνταγματική, αντι- κρατική και αντεθνική πράξη.

Η λεγόμενη αυτοδιάθεση της «Ένωσης Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία, την οποία επισημοποίησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τη σημερινή επίσκεψη, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος της Αλβανίας και της συνταγματικής τάξης, κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και της αλβανικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας. Η Ελλάδα νομιμοποιεί τη Νότια Αλβανία ως επαρχία της, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός πετά απευθείας από την ελληνική επικράτεια στο γήπεδο της Χιμάρας, χωρίς να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη σε Τίρανα και Αλβανία.

Έχουμε την παράνομη πράξη της ανάστασης του περιβόητου Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας του 1914 για τη δημιουργία της λεγόμενης «Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου» με αυτοδιάθεση. Αυτή τη μαύρη μέρα εγκαινίασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στην Αλβανία.

Σε μεγάλη πρόοδο σημειώνει σήμερα το προσαρτητικό πρόγραμμα του επίσημου ελληνισμού της Νότιας Αλβανίας.

Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ελληνική εθνικιστική ευφορία στην ομιλία που έκανε μπροστά στην «Ομόνοια» σήμερα στη Χιμάρα: «Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μένα και για τον απανταχού Ελληνισμό. Αισθάνομαι τιμή που είμαι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χιμάρα. Σας ευχαριστώ που κρατάτε τη φλόγα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας».

Σήμερα στη Χιμάρα παραβιάστηκε το Σύνταγμα της Αλβανίας. Σήμερα στη Χιμάρα ο πρωθυπουργός ξένης χώρας διεκδίκησε την αυτοδιάθεση και τη δημιουργία νέου πολιτικού χάρτη με τη νέα ελληνική ζώνη αυτοδιάθεσης στο έδαφος της Αλβανίας.

Σήμερα ο Μητσοτάκης επισημοποίησε την «Ένωση Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία εάν κατά τις επισκέψεις του στους δήμους αυτού του «ελληνικού συλλόγου» κυματίστηκε κάποια κουρελιασμένη σημαία της ελληνικής κυβέρνησης της «Βορείου Ηπείρου», που με τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις είχε καταλάβει τη Νότια Αλβανία το 1914.

Μετά από 30 χρόνια ανιθαγενούς δημοκρατίας, η κυβέρνηση της Αλβανίας αποφάσισε να ικανοποιήσει τις παλιές προσαρτητικές και σοβινιστικές ορέξεις της Ελλάδας για τη Νότια Αλβανία.

Οι ηγέτες της Αλβανίας τρώνε με ψωμί τον πατριωτισμό και την ντροπή.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com