Ο Μπάιντεν βάζει «στον πάγο» τις γεωτρήσεις πετρελαίου- φυσικού αερίου

by Times Newsroom 1

Η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα αναστείλει τις μισθώσεις για γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Αρκτικής (ANWR) στην Αλάσκας, εν αναμονή περιβαλλοντικής επανεξέτασης.

Η κίνηση καταργεί ουσιαστικά την απόφαση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να πωλήσει μισθώσεις για γεώτρηση πετρελαίου στο καταφύγιο για την επέκταση της ανάπτυξης ορυκτών καυσίμων.

Η γιγαντιαία έκταση άγριας φύσης της Αλάσκας φιλοξενεί πολλά σημαντικά είδη, όπως πολικές αρκούδες, καρίμπου (τάρανδος) και λύκους.

Οι ηγέτες της περιοχής χαιρέτισαν την κίνηση, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι είναι αντίθετοι.

Τον Ιανουάριο, ο Τραμπ προχώρησε με την πώληση των δικαιωμάτων εξόρυξης πετρελαίου σε περίπου 5% του καταφυγίου, λίγες μόνο ημέρες πριν από τη λήξη της προεδρικής του θητείας.

Καλύπτοντας περίπου 19 εκατ. στρέμματα (78.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα), το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Αρκτικής (ANWR) περιγράφεται συχνά ως η τελευταία μεγάλη άγρια φύση της Αμερικής.

Αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική τοποθεσία για πολλά είδη του ζωικού βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των πολικών αρκούδων.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του, ο Μπάιντεν είχε δεσμευθεί να προστατεύσει το περιβάλλον.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει ότι οι εθνικοί θησαυροί της Αμερικής είναι πολιτιστικοί και οικονομικοί ακρογωνιαίοι λίθοι της χώρας μας», ανέφερε σε δήλωσή της η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Τζίνα Μακκάρθι.

«Είναι ευγνώμων για την άμεση δράση του υπουργείου Εσωτερικών να αναστείλει όλες τις μισθώσεις εν αναμονή της επανεξέτασης των αποφάσεων που λήφθηκαν τις τελευταίες ημέρες της διοίκησης που θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει για πάντα τον χαρακτήρα αυτού του ειδικού τόπου», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από BBC

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή