Ο ΟΗΕ υιοθετεί την 15η Μαρτίου ως την Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ισλαμοφοβίας

Υιοθετήθηκε ομόφωνα σχετικό ψήφισμα που πρότεινε το Πακιστάν

by Times Newsroom

Τα 193 κράτη μέλη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησαν την Τρίτη ομόφωνα ψήφισμα που πρότεινε το Πακιστάν με το οποίο κηρύσσεται η 15η Μαρτίου κάθε έτους ως ημέρα καταπολέμησης της ισλαμοφοβίας.

Το μη δεσμευτικό κείμενο ζητά «ενίσχυση των διεθνών προσπαθειών για την ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου διαλόγου για την προώθηση μιας κουλτούρας ανεκτικότητας και ειρήνης σε όλα τα επίπεδα που βασίζεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας των θρησκειών και των πεποιθήσεων».

Το ψήφισμα εκφράζει επίσης «βαρύτατη λύπη για όλες τις πράξεις βίας κατά προσώπων που βασίζονται στη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις τους και τις ενέργειες που στρέφονται κατά των τόπων λατρείας τους καθώς και για όλες τις επιθέσεις σε και εντός θρησκευτικών χώρων, τοποθεσιών και ιερών, που συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Το κείμενο καλεί όλα τα κράτη μέλη, τους σχετικούς οργανισμούς του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, άλλους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, την κοινωνία των πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα και τις θρησκευτικές οργανώσεις «να οργανώσουν και να υποστηρίξουν διάφορες εκδηλώσεις υψηλού προφίλ που στοχεύουν στην αποτελεσματική ευαισθητοποίηση όλων επίπεδα στον αγώνα κατά της ισλαμοφοβίας».

Ο λόγος για την επιλογή της 15ης Μαρτίου 

Τα κράτη μέλη της Γενικής Συνέλευσης επέλεξαν αυτή την ημέρα (15 Μαρτίου) επειδή ήταν η ημέρα κατά την οποία έγινε η «σφαγή των δύο τζαμιών» στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας το 2019, όπου σκοτώθηκαν 51 ανθρώποι και τραυμάτισαν άλλοι 50 στη φρικιαστική σφαγή από έναν επιτιθέμενο ονόματι «Brenton Tarrant».

alhurra.com, orient-news.net,

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com