Ο οικονομολόγος Ηλίας Κικίλιας, σύμβουλος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Καθήκοντα συμβούλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για θέματα οικονομικής πολιτικής αναλαμβάνει ο οικονομολόγος Ηλίας Κικίλιας.

by Times Newsroom

Με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό δίπλωμα στις οικονομικές επιστήμες, ο κ. Κικίλιας κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών ενώ παράλληλα, ασκεί τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή στο Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Από το 2009 έως το 2013 άσκησε τα καθήκοντα του Διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στο παρελθόν διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας. Ο κ. Κικίλιας έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του CEDEFOP (Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, και είναι μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό επιτροπών υψηλού επιπέδου σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, μεταξύ των οποίων είναι η Επιτροπή Απασχόλησης (Employment Committee) και η Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας (Social Protection Committee) του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού, έχει συνεργασθεί επί μακράν με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το University of Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει συντονίσει ένα μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και έχει σημαντικό έργο επιστημονικών δημοσιεύσεων, συγγραφής και επιμέλειας βιβλίων, άρθρων και ερευνητικών εκθέσεων καθώς και εκτενή αρθρογραφία και συνεντεύξεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com