Ο Πάπας αποκτά αυτοκίνητο κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια

by Times Newsroom 1

O ιδιοκτήτης της Fiscer Ocean παρουσιάζει στον Πάπα Φραγκίσκο το κυριολεκτικά μοναδικό αυτοκίνητο που κατασκευάζει η εταιρεία για εκείνον.

Πριν από λίγες μέρες ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε μια ανάρτηση στο Twitter αναφέροντας «η τεχνολογία που βασίζεται στα πολύ ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα πρέπει να αντικατασταθεί χωρίς καμία καθυστέρηση. Υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι η ανθρωπότητα στην αυγή του 21ου αιώνα θα μείνει στην ιστορία επειδή αντιμετώπισε με γενναιότητα τις ευθύνες της».

Στο πλαίσιο του σήματος της προστασίας του περιβάλλοντος που θέλει να εκπέμψει ο Ποντίφικας αποφάσισε να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του αυτοκίνητα που δεν ρυπαίνουν. Πριν από ένα χρόνο η Toyota παρέδωσε στον Πάπα ένα ειδικά κατασκευασμένο για αυτόν αυτοκίνητο που κινείται με υδρογόνο.

Σύντομα ο ηγέτης της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θα έχει στην διάθεση του ένα νέο όχημα που επίσης κατασκευάζεται ειδικά για εκείνον. Πρόκειται για ένα όχημα τύπου SUV που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Fisker Ocean. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια

«Εμπνεύστηκα διαβάζοντας τις ανησυχίες του Πάπα για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις μελλοντικές γενιές. Είχα την τιμή μιας ιδιωτικής συνάντησης με τον Πάπα Φραγκίσκο στην οποία επιβεβαίωσα τις σκέψεις που κάνει για την ευθύνη που έχουμε απέναντι στο περιβάλλον και στις επερχόμενες γενιές» αναφέρει ο Χένρικ Φίσκερ, συνιδρυτής της Fisker Ocean.

To αυτοκίνητο που θα παραδώσει η εταιρεία στον Πάπα το 2022 θα διαθέτει τον γυάλινο θάλαμο με τον οποίο θα μπορεί να κινείται με ασφάλεια ανάμεσα στους πιστούς στις περιοδείες του. Το όχημα θα έχει αυτονομία περίπου 600 χλμ. με μια φόρτιση. Θα υπάρξει και ένα συμβατικό μοντέλο του οχήματος που θα δοθεί στον Ποντίφικα το οποίο θα ξεκινήσει να παράγεται τον προσεχή Νοέμβριο και η τιμή του θα ξεκινά από τα 37,5 χιλιάδες δολάρια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή