Ο ΠΟΥ καλεί όλες τις χώρες να εστιάσουν στην καταπολέμηση του Covid-19

by Times Newsroom 1

Έκκληση σε όλες τις χώρες να επιτείνουν την προσοχή τους στην καταπολέμηση της πανδημίας του Covid-19 απηύθυνε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρέσους επισημαίνοντας επίσης ότι ορισμένες χώρες δεν αντιμετωπίζουν την απειλή του κορωνοϊού με την πολιτική δέσμευση που είναι αυτή τη στιγμή απαραίτητη.

Μία ημέρα αφότου ο ΠΟΥ κήρυξε επισήμως πανδημία του Covid-19, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρέσους μίλησε σε διπλωμάτες στη Γενεύη. «Το ότι κηρύχτηκε πανδημία δεν σημαίνει ότι οι χώρες πρέπει να εγκαταλείψουν», τόνισε.

Όλες οι χώρες, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, πρέπει να διατηρήσουν την πολιτική του περιορισμού, αλλά παράλληλα «να επιτύχουν μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας της υγείας, της πρόληψης της οικονομικής και κοινωνικής αναστάτωσης και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα».

EURONEWS

Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ ήταν επιφυλακτικοί έως τώρα να χαρακτηρίσουν τον Covid-19 παγκόσμια πανδημία, ένας όρος που προσδιορίζει μια νόσο που εξαπλώνεται σχεδόν σε όλον τον κόσμο.

Το ότι κήρυξε τον κορωνοϊό πανδημία αναμένεται να έχει τέραστιες πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις και θα μπορούσε να κλονίσει ακόμη περισσότερο τις ήδη εύθραυστες αγορές, οδηγώντας σε ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς  σε ταξίδια και εμπόριο.

Με πληροφορίες από Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή