Ο πρόεδρος της PEGA εκθέτει Παπαδημούλη: «Ντροπή για αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του προέδρου της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για τα όσα έγραψε στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

by Times Newsroom

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο Twitter ότι έρχεται στην Ελλάδα επιτροπή του ΕΚ για τις υποκλοπές και μίλησε για «καλά νέα», δημοσιεύοντας παράλληλα το πρόγραμμα της αποστολής της PEGA στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα αναπαράχθηκε με την ερμηνεία ότι η επιτροπή σκοπεύει να έρθει στην Ελλάδα για να διερευνήσει τη χρήση τέτοιων λογισμικών.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Γερούν Λέναερς, καταδίκασε τη δημοσιοποίηση του σχετικού αρχείου και ξεκαθάρισε πως η απόφαση που παρουσίασε ο κ. Παπαδημούλης να έχει εγκριθεί «ομόφωνα από το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου» δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά «ένα πολύ πρώιμο σχέδιο ατζέντας για εσωτερική χρήση, το οποίο δεν είχε καν κοινοποιηθεί στις πολιτικές ομάδες ή άλλους συνομιλητές».

Γερούν Λέναερς

«Αυτό είναι μόνο ένα πρώτο σχέδιο ημερήσιας διάταξης, μόνο για εσωτερική διοικητική χρήση, το οποίο δεν έχει κοινοποιηθεί ούτε με τις πολιτικές ομάδες, πόσω μάλλον με πιθανούς συνομιλητές», έγραψε ο Γερούν Λέναερς, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του Pegasus και του αντίστοιχου λογισμικού κατασκοπείας παρακολούθησης (PEGA).

«Είναι ντροπή που ένας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μοιράζεται ένα τέτοιο εσωτερικό σχέδιο εγγράφου για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς». «Δεν έχουμε καν προσεγγίσει πιθανούς εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης για να μας συναντήσουν κατά τη διάρκεια της αποστολής μας. Τώρα αυτό έχει διαρρεύσει, θα επανεκτιμήσουμε πώς θα προχωρήσουμε σε αυτήν την αποστολή», τόνισε ο Γερούν Λέναερς, απαντώντας στο Tweet του Δημ. Παπαδημούλη.

Δείτε τις αναρτήσεις στο twitter:

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com