O ΣΥΡΙΖΑ «βαφτίζει» ελληνικούς τους… ευρωπαϊκούς «κοριούς»

Συστηματική επίθεση λάσπης και συκοφάντησης δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ και το ΠΑΣΟΚ κινείται σε «θολά νερά».

by Times Newsroom

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει ως υπεύθυνη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό τον ίδιο για το γεγονός ότι το κινητό του κ. Ανδρουλάκη δέχθηκε ηλεκτρονική επίθεση, είναι ευθεία. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, είπε χθες ότι ο πρωθυπουργός «με δική του ευθύνη συντονίζει παρακολουθήσεις απέναντι σε δημοσιογράφους και πολιτικούς του αντιπάλους».

Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. να εμπλέξει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στο θέμα, είναι έμμεση και πλαγία. «Η Δικαιοσύνη καλείται να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων με ταχεία διερεύνηση των ευθυνών. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει κινήσεις διερεύνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Μάντζος, κάνοντας λόγο για αμήχανη αντίδραση της κυβέρνησης.

Είναι σαφές ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙ.ΝΑΛ. προσπαθούν να εμφανίσουν την Ελλάδα ως χώρα «ξέφραγο-αμπέλι» ή ως «δημοκρατία που δεν λειτουργεί» «όπου στην πρώτη περίπτωση ο καθένας παρακολουθεί όποιον θέλει και στη δεύτερη ο πρωθυπουργός δήθεν παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους», όπως είπε και ο κ. Ηλιόπουλος.

Και όμως, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. γνωρίζουν πολύ καλά και εγκαίρως ότι το ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό. Και δεν xτύπησαν τα «καμπανάκια» στις Βρυξέλλες ή την Αθήνα τώρα, αλλά εδώ και καιρό. Γνωρίζουν γιατί συστήθηκε η επιτροπή που εξακρίβωσε την απόπειρα παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη και πότε, γνωρίζουν επίσης καταγγελίες όπως αυτή του Επιτρόπου Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς, που, όπως έγραψαν οι Reuters, παρακολουθούσαν και εκείνου το κινητό του τον περασμένο Σεπτέμβριο, τότε που προσπάθησαν να παρακολουθήσουν και του κ. Ανδρουλάκη! Με έρευνα που ξεκίνησε το 2021 όταν η Apple ενημέρωσε τον κ. Ρέιντερς πως η συσκευή iPHONE που χρησιμοποιούσε είχε γίνει στόχος επίθεσης. Ειδοποίηση που ενεργοποίησε, τότε, τις υπηρεσίες ασφαλείας της Κομισιόν, οι οποίες εξέτασαν το κινητό του Βέλγου επιτρόπου αλλά και πολλών υπαλλήλων της Ε.Ε. Ο κ. Ρέιντερς έχει ειδοποιήσει με επιστολή του ότι η έρευνα αυτή είναι ακόμα σε εξέλιξη…

Ολα αυτά δεν τα γνώριζαν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ; Δεν τα είχε πει ο κ. Παπαδημούλης και οι άλλοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Τσίπρα. Δεν είχε ακούσει ο κ. Ανδρουλάκης την κ. Καϊλή να τα λέει;  Ή τα γνώριζαν, αλλά άλλες σκοπιμότητες τους οδήγησαν να εμφανίσουν το ζήτημα ως δήθεν ελληνικό;

Οπως και να έχει, με την πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Μητσοτάκης χθες το πρωί -πριν καταθέσει την πρότασή του στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ- όλα αυτά μπορούν να ξεκαθαρίσουν. Τουλάχιστον, οι πολιτικές προθέσεις και οι πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και του ζήτησε να διαλευκανθεί απόλυτα και άμεσα η υπόθεση με τη μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη. Να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το ταχύτερο δυνατόν. Λίγο μετά έγινε γνωστό ότι προγραμματίστηκε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για σήμερα στις 14:00 Στην οποία θα παραστούν ο διοικητής της ΕΥΠ, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, καθώς και οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Κυριάκος Πιερρακάκης, όπως έχουν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com