Ο Τσίπρας τρέχει αγκομαχώντας πίσω από την κυβέρνηση

Την επιβολή έκτακτου φόρου στις τράπεζες και την αναγκαστική ρύθμιση δανείων διά νόμου ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να απαντήσει στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να βοηθηθούν από τις τράπεζες οι δανειολήπτες για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους σε συνθήκες ακρίβειας.

by Times Newsroom

Την ώρα που λόγω των αποφάσεων της περιόδου 2015-2019, όταν «άνοιξε» η πόρτα για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και μετέπειτα για τη λειτουργία των funds και των servicers, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει ότι η επίσκεψη Τσίπρα στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού του προκάλεσε αηδία, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «αδιάφορο» και τον κατηγορεί ότι «απλά συζητά με τους τραπεζίτες».

«Δεν μπορεί να έχουν κέρδη 1 δισ. ευρώ η καθεμία και να κυνηγάνε τους δανειολήπτες, να τους “πιάνουν από το λαιμό”. Οι κυβερνήσεις νομοθετούν. Ετσι έγινε και στην Ισπανία.

Δεν λέμε πράγματα παράλογα», είπε ο κ. Τσίπρας, χωρίς να μπει στον κόπο να εξηγήσει γιατί ως πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτε θετικό για τους δανειολήπτες, αντιθέτως, με συγκεκριμένες κινήσεις δυσκόλεψε κατά πολύ τη θέση τους.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει στον πυρήνα της πολιτικής του την αδικία και αυτό που υποσχόμαστε στον ελληνικό λαό είναι όχι ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει, επιτέλους, στον τόπο η δικαιοσύνη. Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ενώ επανέλαβε πράγματα που δεν ισχύουν, όπως ότι «η χώρα μας έχει την ακριβότερη τιμή βενζίνης και την ακριβότερη τιμή ρεύματος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση» και «τη μεγαλύτερη απόκλιση στην τιμή που ορίζει ο παραγωγός στο χωράφι από την τιμή που βρίσκει ο καταναλωτής στο ράφι του σούπερ μάρκετ».

Για εμπαιγμό των πολιτών κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού στη στάση των τραπεζών έναντι των δανειοληπτών κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ο πρωθυπουργός εμπαίζει εκατομμύρια Ελληνες. Ξαφνικά σήμερα θυμήθηκε την κερδοσκοπία των τραπεζών, όπως πριν μήνες ανακάλυψε την κοινωνική κατοικία», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com