Ο Τσίπρας βάζει στον πάγο τον Πολάκη;

by Times Newsroom 1

Μπαίνει ο Παύλος Πολάκης στον… πάγο; Αυτό είναι το ερώτημα που κυριαρχεί από προχθές στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στελέχη που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου όπου φαίνεται να ελήφθη αυτή η απόφαση, δεν περιγράφουν τα πράγματα, όπως τα περιγράφει η επίσημη ενημέρωση της Κουμουνδούρου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης -που συνδέθηκε μέσω οθόνης στη σύσκεψη- δεν συμμετείχε σε κανένα consensus (που σημαίνει συμφωνία και είναι ο όρος που χρησιμοποίησε η Κουμουνδούρου). Ούτε του ζητήθηκε να σταματήσει να γράφει στα social media ενάντια των εμβολίων, όπως γράφεται και λέγεται από προχθές.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγή του φέρεται να είπε ότι δεν γίνεται να δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ την εικόνα ότι έχει αμφιλεγόμενη στάση έναντι των εμβολίων. Δεν αναφέρθηκε στον Παύλο Πολάκη ούτε του ζήτησε να σταματήσει να μιλά και να γράφει. Ο ίδιος ο κ. Πολάκης, όταν πήρε τον λόγο, επέμεινε απολύτως στις απόψεις του σχετικά με το εμβόλιο. Είπε ότι τα εμβόλια χρησιμεύουν μόνο στους άνω των 60 ετών και επανέλαβε ότι είναι υπέρ των φαρμάκων χωρίς κανένας να τον ρωτήσει, αφού είναι πειραματικά, γιατί τα στηρίζει και τα προμοτάρει μπερδεύοντας τους πολίτες.

Οταν δε ο αρμόδιος τομεάρχης Υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός διάβασε τη θέση του κόμματος και οι περισσότεροι -συμπεριλαμβανομένου και του κ. Τσίπρα, ο οποίος με την εισαγωγή του είχε ήδη δώσει τον τόνο- συμφώνησαν χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις, ο κ. Πολάκης δεν είπε με κάποιο τρόπο ή με κάποιο νεύμα ότι είναι σύμφωνος με το κείμενο. Τη σιωπή του εξέλαβαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου ως συμφωνία.

Κίνηση τακτικής

Ολα αυτά τα μεταφέρουν στελέχη που ήταν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αμφιβάλλουν και για κάτι άλλο. Αν όντως είναι πραγματική η πρόθεση του κ. Τσίπρα να βάλει στον… πάγο τον στενό του συνεργάτη. Εκτιμούν πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και πως η κίνηση του κ. Τσίπρα ήταν μία κίνηση τακτικής, για την οποία εξαναγκάστηκε από τα πράγματα. Μία κίνηση τακτικής, η οποία -όπως μεταφέρουν- αποδεικνύει ότι όντως ο Πολάκης φέρνει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, αλλά θα έχει και σύντομο χρόνο ισχύος.

» Το πρώτο, επειδή πιέζει τον κ. Τσίπρα η θολή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των εμβολίων, καθώς τα αντιεμβολιαστικά παραληρήματα Πολάκη είναι καθημερινά στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης, της Ν.Δ. και των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, πλην Ελληνικής Λύσης, με την οποία στο θέμα των εμβολίων ο κ. Πολάκης βρίσκεται πιο κοντά.

» Το δεύτερο, επειδή η στρατηγική Τσίπρα έχει ανάγκη τον Παύλο Πολάκη. Η στρατηγική της έντασης και της πόλωσης, ο λαϊκισμός, ο φανατισμός και οι ακραίες επιθέσεις, προσωπικές και πολιτικές, που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας, είναι πιο αδύναμη χωρίς Πολάκη.

Υπάρχουν βεβαίως και οι άλλοι, οι πιο μετριοπαθείς, «πασοκογενείς» ή και στελέχη της Ομπρέλας που έβγαιναν από τα ρούχα τους κάθε φορά που ο «αψύς Σφακιανός» έλεγε στον κόσμο να μην εμβολιάζεται. Αυτοί ελπίζουν ότι ο κ. Τσίπρας όντως έβαλε στον… «πάγο» τον κ. Πολάκη.

Ας είναι. Ισως να έχει δίκιο ο σχετικά νέος στον ΣΥΡΙΖΑ, πλην έμπειρος πολιτικός, που χαριτολογώντας έλεγε «αν ο Τσίπρας έπεισε τον Πολάκη να σωπάσει, ε, ας τον πείσει και να εμβολιαστεί, να δώσουμε μία φωτογραφία στα ΜΜΕ να τελειώνουμε…».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή