Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής παρουσίασε τους πρώτους 45 υποψηφίους του συνδυασμού «Όλοι Εμείς»

«Έχω μια αρχή και επιδιώκω να την εφαρμόσουμε μαζί στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Να είναι πρώτα καλά ο διπλανός μου για να είμαι κι εγώ καλά», τόνισε ο Δρόσος Τσαβλής

by Times Newsroom

Με τη φράση «Όλοι εμείς, επιδιώκουμε να νοικοκυρέψουμε τον δήμο, την γειτονιά, την πόλη μας», ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής, παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου, τους πρώτους 45 υποψήφιους της δημοτικής ομάδας «Όλοι Εμείς», η οποία διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης.

Στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, ο Δρόσος Τσαβλής άσκησε δριμύτατη κριτική στα πεπραγμένα της τωρινής δημοτικής αρχής, προχωρώντας στο περίγραμμα των θέσεων και του προγράμματος του συνδυασμού του.

Τόνισε ότι ο σαφής και αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η καθημερινότητα του δημότη, η άμεση και «όχι το 2030 ή το 2050»,όπως χαρακτηριστικά είπε. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η δημιουργία δημοτικών πολυιατρείων σε κάθε κοινότητα, η τοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών στα κοινοτικά καταστήματα και η άμεση αξιοποίηση των «νεκρών» δημοτικών οικοπέδων, ακόμα και ως προσωρινοί τοπικοί χώροι στάθμευσης είναι μερικές ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση.

Υπογράμμισε ως προτεραιότητα την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της καθαριότητας, όπου συσσωρεύονται σκουπίδια γιατί δεν έχουμε εξοπλισμό ούτε προσωπικό και η διοίκηση ουσιαστικά μας θυμίζει το «Μαζί τα φάγαμε», λέγοντας ότι δεν έχει τους απαιτούμενους πόρους επειδή μείωσε τα δημοτικά τέλη, καθιστώντας «συνένοχους» τους δημότες.

Και στο πράσινο, «χάσαμε το δάσος κοιτώντας το δέντρο», καθώς ο δήμος απομάκρυνε χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα, όποιο δέντρο θεωρούσε άρρωστο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν ίσως από τις μοναδικές στιγμές που ο μονίμως αδρανής δήμαρχος, επέδειξε εργατικό ζήλο, αλλά δυστυχώς με λάθος στρατηγική, κακό σχεδιασμό και οικτρό αποτέλεσμα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι ως ιατρός πνευμονολόγος, «πρέπει να φροντίσω να αναπνέουμε όλοι μας ελεύθερα και αβίαστα», σε μια Θεσσαλονίκη όπου η εικόνα του σάπιου και του πολυκαιρισμένου είναι παντού γύρω μας, αποπνέοντας την αποφορά της μιζέριας και της κούρασης.

Επισήμανε ότι οφείλουμε να αναδείξουμε το τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο των βυζαντινών μνημείων μας, ώστε να απευθυνθούμε και στα εκατομμύρια των Ορθοδόξων και όχι μόνο στους Ισραηλίτες και τους Τούρκους. Στις άμεσες ενέργειες του ανάφερε ότι θα είναι η επείγουσα ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη εφαρμόσιμη στρατηγική, για την πρόσβαση στις στάσεις του μετρό και την ανάπλαση των γύρω περιοχών («όχι χωρίς σχέδιο, όπως γίνεται σήμερα»), η δημιουργία του Πάρκου Μνήμης («και όχι πάρκινγκ αμνησίας υποσχέσεων») στην πλατεία Ελευθερίας και η αξιοποίηση της πλατείας Διοικητηρίου («ανοιχτή πληγή στην πόλη»).

Μιλώντας για τον συνδυασμό «Όλοι Εμείς», έκανε λόγο για την αδιαπραγμάτευτη ανθρωποκεντρική προσέγγιση μιας ομάδας ενεργών πολιτών με ένσημα και ανησυχίες. «Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα. Να κερδίσουμε, όλοι μαζί, την πόλη πίσω. Όλοι εμείς χορτάσαμε από λόγια και από φλας χωρίς ουσία τα τελευταία 4 χρόνια. Ήρθε η ώρα όλοι εμείς να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά για να αλλάξουμε τον τόπο μας», σημείωσε.

Την εκδήλωση προλόγισε η στενή του φίλη Λένα Διαμαντή, με τον Δρόσο Τσαβλή αστειευόμενο να ευχαριστεί τον κόσμο που δεν πήγε στην… στέψη του Καρόλου. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν παρουσίασε τους «ήρωες» του, δηλαδή τη σύζυγο του Άννα και τα τρία παιδιά του (είναι μάλιστα αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσσαλονίκης).

Στην εκδήλωση της παρουσίασης των πρώτων 45 υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων Θεσσαλονίκης, παρευρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές, νυν δημοτικοί σύμβουλοι, έμπειροι αυτοδιοικητικοί κ.ά.

Οι πρώτοι υποψήφιοι σύμβουλοι της δημοτικής ομάδας «Όλοι Εμείς» που ανακοινώθηκαν είναι οι:

Αναστάσιος Ανδρεάδης Υπεύθυνος Ασφαλείας
Απόστολος Ανθόπουλος Οικογενειακός Ιατρός
Αικατερίνη Αποστολίδου Ιατροδικαστής
Αναστασία Αργυροπούλου Συνταξιούχος Ιδιωτικού Τομέα
Μαρία Αρνάκη Ιδιωτική Υπάλληλος
Δημήτρης Βογιατζάκης Εκπαιδευτικός
Θάνια Γιαννούλη Δημόσια Υπάλληλος ΔΥΠΑ
Δημήτρης Δάφτσιος Επιχειρηματίας Θαλάσσιων Μεταφορών
Παρασκευή Ευγενή Ιδιωτική Υπάλληλος
Έλσα Ζησοπούλου Συνταξιούχος Δημοτική Υπάλληλος
Σάββας Θεοδοσίου Φοιτητής Ιατρικής
Σοφία Καλλινη Χατζοπουλου Συνταξιούχος Ιδιωτικού Τομέα
Μάνος Καπετανής Επιχειρηματίας
Ειρήνη Καπλάνη Γεωπόνος / Εκπαιδευτικός
Λαμπρινή Καραγιάννη Νομικός / Καθηγήτρια Γαλλικής & Ιταλικής Φιλολογίας
Ιάκωβος Καφταντζής Ιατρός Ακτινολόγος
Ιωάννης Κοτζαγγελίδης Κτηματομεσίτης
Εύη Κυρμακίδου Πτυχιούχος Καλών Τεχνών ΠΔΜ / Επιμελήτρια Εκθέσεων / Γεωλόγος
Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης Παρολυμπιονίκης Σφαιροβολίας Δισκοβολίας
Γιάννος Κωνσταντόπουλος Χειρουργός Οδοντίατρος
Ίων Ιωάννης Λαδόπουλος Φοιτητής Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών ΠΑΜΑΚ
Ιορδάνης (Ντάνης) Λαδόπουλος Δάσκαλος χορού / Χορογράφος / Πιανίστας
Στρατής Λιμνιός Δημοσιογράφος / Συγγραφέας
Παναγιώτης Μανιάτης Επιχειρηματίας Εστίασης
Σπυρίδων Μαυρικάκης Δρ. Πολιτικός Μηχανικός
Μαρία Μπαγανά Πτυχιούχος Θεολογίας / Διερμηνέας & Μεταφράστρια Τουρκικών / Fashion Production Manager
Έλενα Νέικου Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ / Επιχειρηματίας
Βασίλειος Ξενιτόπουλος Οικονομολόγος
Σωτήρης Παναγιωτακόπουλος Σύμβουλος & Εκτιμητής Ακινήτων
Άννα Παπαδοπούλου Οικονομολόγος / Σύμβουλος Ασφαλίσεων
Ζέτα Παπαδοπούλου Στέλεχος Επιχείρησης Real Estate
Έλσα Παρμάκη Μαθηματικός
Ανδρονίκη Πασχαλίδου Νοσηλεύτρια / Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων
Δημήτριος Πράπας Δικηγόρος
Γκρασιέλα Σαμαρινοπούλου Συνταξιούχος
Ιωάννα Σπανού Δημοτική Σύμβουλος / Επιχειρηματίας Εστίασης
Μαρία Σφυρή Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής
Χριστίνα Τελλή Δικηγόρος
Θανάσης Τενεκές Πολιτικός Μηχανικός
Βασιλική Τσιαΐρη Δημοτική Υπάλληλος
Αναστασία Φαρμάκη Αρχιτέκτων Μηχανικός
Σταύρος Χαλατσάκης Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ / Στέλεχος Επιχείρησης Εστίασης
Πάνος Χατζηαποστόλου Ιατρός Πνευμονολόγος
Θεόπιστος Χουρμούζης Φαρμακοϋπάλληλος
Χρυσόστομος Χρυσοστομίδης Συνταξιούχος Στέλεχος Τραπέζης

CV Δρόσου Τσαβλή

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com