Ο Ζελένσκι ανακάλεσε τους πρεσβευτές του σε Μαρόκο και Γεωργία – «Είναι αναποτελεσματικοί»

«Χάνουν τον χρόνο τους παραμένοντας αγκιστρωμένοι στις θέσεις τους»

by Times Newsroom

Ανακάλεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τους πρεσβευτές της χώρας του στο Μαρόκο και τη Γεωργία, εκτιμώντας ότι δεν ήταν αρκετά «αποτελεσματικοί» στις προσπάθειές τους να διασφαλίσουν όπλα ή κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. «Υπάρχουν αυτοί που εργάζονται ώστε η Ουκρανία να μπορεί να υπερασπίζεται τον εαυτό της και να μάχεται για το μέλλον της και αυτοί που χάνουν τον χρόνο τους παραμένοντας αγκιστρωμένοι στις θέσεις τους. Υπέγραψα το πρώτο διάταγμα για την ανάκληση ενός τέτοιου ατόμου, της πρεσβευτή στο Μαρόκο» Οξάνα Βασιλίεβα, ανέφερε ο Ζελένσκι σε μήνυμά του μέσω βίντεο που μεταδόθηκε χθες.

«Επίσης ανακαλέσαμε τον πρεσβευτή στη Γεωργία» Ιγκόρ Ντολγκόφ, πρόσθεσε.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γεωργία είχε ανακληθεί στις αρχές Μαρτίου για διαβουλεύσεις, αφού το Τμπιλίσι αρνήθηκε να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Παράλληλα η Γεωργία εμπόδιζε την άφιξη εθελοντών μαχητών στην Ουκρανία από το έδαφός της, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Με κάθε σεβασμό, αν δεν υπάρχουν όπλα, αν δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις, περιορισμοί εναντίον των ρωσικών επιχειρήσεων, αναζητήστε σας παρακαλώ άλλη δουλειά», τόνισε ο Ζελένσκι.

«Αναμένω αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες από τους εκπροσώπους μας στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, τη νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική. Αναμένω επίσης αποτελέσματα από τους στρατιωτικούς μας ακολούθους. Το διπλωματικό μέτωπο αποτελεί κλειδί και όλοι πρέπει να εργάζονται αποτελεσματικά», κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com