Όχι όμως και η γλώσσα η δική μας, να γίνει τού κλότσου και τού μπάτσου!

  • Γράφει ο Αντώνης Σιμιτζής

Κύριε Στραβελάκη,

Σε παρακαλούμε, μην ξαναπείς «την Άρτεμις»!
Μας πιάνει απελπισία!
Δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε!
Και όχι μια φορά και δυο, επί μήνες και έτη εν ειρήνη!
Και σε αυτόν τον τεράστιο Οργανισμό, με αμέτρητους συναδέλφους σου, δεν υπάρχει ή δεν τολμά κανείς να σε διορθώσει;! Είπαμε να μάθουμε όλοι εγγλέζικα, αφού από αυτά ευημερούμε…
Όχι όμως και η γλώσσα η δική μας, να γίνει τού κλότσου και τού μπάτσου!
Θα λες, το απλούστερο «την Άρτεμη»!
Να είσαστε όλοι καλά, αλλά είναι αρκετοί από τη δουλειά σας, που μας ξαφνιάζουν πότε-πότε άγρια…

Λοιπόν….

Για να μάθουν οι νεότεροι, που κάνουνε το ίδιο λάθος των παλιών…
Έγινε ο καταραμένος Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος, και βγήκαν στα βουνά Έλληνες εναντίον των Γερμανών, κομμουνιστές και μη…
Τέλειωσε ο Πόλεμος, και αυτοί χωρίστηκαν τελικά στα δυο.
Οι μεν και οι δε. Και μετά από λάθη και των δύο, άρχισε μεταξύ τους πόλεμος.
Κάποτε, αποφάσισαν να βρούμε μιαν άκρη, και οι κομμουνιστές κατέθεσαν τα όπλα…
Αλλά, οι πιο απαίδευτοι και αμόρφωτοι απ’ τους Δεξιούς, άρχισαν να πηγαίνουν τις νύχτες στα σπίτι τών κομμουνιστών, να τους βγάζουν έξω και να τους ξυλοφορτώνουν άγρια! Και μαζί μ’ αυτό και πολλά άλλα άσημα και άσκημα. (Περασμένα-ξεχασμένα). Μέχρι που, οι κομμουνιστές ξαναγύρισαν πίσω, πήρανε τα όπλα, και πήγαν πάλι στα βουνά.
Έτσι ξανάρχισε ο γνωστός Εμφύλιος, που κράτησε χρόνια… και τον οποίον ως κράτος και έθνος τον πληρώσαμε κι αυτόν πολύ ακριβά, οι μόνοι στην μεταπολεμική Ευρώπη.
Τι γίνεται σήμερα; Έχει αρχίσει πάλι μια αντίστροφη φαγωμάρα, ενώ υπάρχει Βουλή, κόμματα και όλα τα καλά. που με αυτά βρίσκουμε το δίκιο μας και ξεθυμαίνουμε!
Οι Αριστεροί, ή υποτιθέμενοι τέτοιοι, άρχισαν να κάνουν το ίδιο λάθος, που έκανα μετά τη συμφωνία τους οι τότε (δεξιοί) Χίτες: Να τους καταδιώκουν παράνομα, και να τους βασανίζουν!
Τώρα έχουμε εμφύλιο των αριστερών ή ανένταχτων ή ανεξάρτητων ή κάποιων τέλος πάντων… με την Αστυνομία, που είναι νόμιμη και του κράτους και δεν έχει καμιά σχέση με τους τότε Χίτες!
Νομίζετε ότι σας έβλαψαν; Ότι παρανόμησαν; Στα Δικαστήρια! Και δικηγόροι υπάρχουν, και όλα τα καλά!
Μην ζητάτε να επιβάλετε το δίκιο μόνοι σας, και μάλιστα, ολόφανερα παρανομώντας, γιατί αυτόματα, γίνεστε παράνομοι εσείς! Ούτε να παρασύρεσθε από μερικούς ανίδεους, άσχετους και τυχαίους!
Χάνετε αμέσως το δίκιο σας, που πιστεύετε ότι έχετε, και αντί για τους άλλους, θα μπείτε φυλακή εσείς!
Έχουμε τόσα άλλα άσχημα αυτόν τον καιρό! Να ξεπηδήσει –απ’ το πουθενά– και το δικό σας;

Το τεράστιο πλοίο που προσάραξε….

Δεν ξέρω αν πρέπει να κατασκευάζονται τέτοια ανοικονόμητα τέρατα! Βέβαια, αυτό δεν είναι θέμα δικό μου. Και είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο…
Όμως συμβαίνει επί μέρες κάτι πολύ σπουδαίο!
Σπουδαίο για τα άλλα πλοία που περιμένουνε την αποκόλληση και υπάρχει μόνον «απλό» οικονομικό κόστος.
Το ότι δεν ξεσηκώθηκαν από πουθενά πειρατές(!), ληστές (!) και συμμορίες, να επωφεληθούν είτε από τα φορτία τους, είτε να ζητούνε λύτρα για τους αιχμαλώτους τους!
Αυτά είναι πολύ σημαντικά πράματα!
Τα υποστηρίζουν πολεμικά πλοία; Ελικόπτερα; Ίδιες δυνάμεις επί των πλοίων; Τι;
Είναι μεγάλης σημασίας το αποτέλεσμα, διότι η πειρατεία ούτε εξολοθρεύεται, ούτε σβήνεαι από τα ένστικτα τών ανθρώπων, και μάλιστα όταν αυτοί είναι πολύ φτωχοί.
Μακάρι να δημοσιευότανε κάπου η αιτία τής ασφάλειάς τους.

The following two tabs change content below.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή