«Όχι» Τζόνσον σε διεμφυλικούς στις γυναικείες διοργανώσεις

Οι απόψεις διίστανται εντός της κυβέρνησης των Τόρις, με κάποιους να λένε ότι οι αθλητικοί φορείς πρέπει να αποφασίσουν για το θέμα, αλλά ο πρωθυπουργός έχει εκφραστεί ξεκάθαρα.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, τα άτομα που γεννιούνται με ανδρικό φύλο δεν πρέπει να αγωνίζονται σε γυναικείες αθλητικές διοργανώσεις.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παρενέβη έτσι στην ακανθώδη συζήτηση που προέκυψε στη Μεγάλη Βρετανία μετά τον αποκλεισμό της διεμφυλικής ποδηλάτισσας Έμιλι Μπρίτζες από το Εθνικό Πρωτάθλημα Omnium του περασμένου Σαββάτου (θα ήταν ο πρώτος αγώνας της ως γυναίκα), λόγω της απαγόρευσης που επέβαλε η UCI, η παγκόσμια οργάνωση ποδηλασίας.

«Ίσως είναι ένα αμφιλεγόμενο πράγμα να λεχθεί, αλλά είναι λογικό για μένα», είπε ο Τζόνσον. Η 21χρονη Μπρίτζες θα αντιμετώπιζε μερικά μεγάλα ονόματα στο άθλημά της, συμπεριλαμβανομένης της πέντε φορές Ολυμπιονίκη Λόρα Κένι.

Η British Cycling, η βρετανική ομοσπονδία, της είχε παραχωρήσει αντ΄ αυτού το δικαίωμα να συμμετέχει σε αγώνες γυναικών, αρκεί τα επίπεδα τεστοστερόνης της να είχαν μειωθεί χάρη στις θεραπείες στις οποίες είχε υποβληθεί. Παλαιότερα, η Μπρίτζες αγωνιζόταν σε αγώνες ανδρών.

Οι απόψεις διίστανται εντός της κυβέρνησης των Τόρις, με κάποιους να λένε ότι οι αθλητικοί φορείς πρέπει να αποφασίσουν για το θέμα, αλλά ο πρωθυπουργός έχει εκφραστεί ξεκάθαρα.

«Αν αυτό με φέρνει σε σύγκρουση με άλλους, τότε πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα», συνέχισε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Δεν σημαίνει ότι δεν συμπαθώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν φύλο. Δίνουμε στους ανθρώπους τη μέγιστη αγάπη και υποστήριξη στη λήψη αυτών των αποφάσεων, αλλά αυτά είναι πολύπλοκα προβλήματα και δεν μπορούν να λυθούν με μια γρήγορη και εύκολη νομοθετική πράξη. Χρειάζεται πολύς προβληματισμός για να λυθούν με τον σωστό τρόπο», κατέληξε.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com