«Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν»

by Times Newsroom 1
  • Γράφει ο ΕΠΟΨ

Μόνο με τα λόγια του Λουκιανού μπορεί να περιγράψει κάποιος την πολιτική κίνηση που έκανε την εμφάνισή της σήμερα. Όσα άτομα πρωτοστατούσαν στην ίδρυσή της διοχέτευαν τις προηγούμενες εβδομάδες προς διάφορες κατευθύνσεις τις πλέον απίθανες πληροφορίες. Όπως διατείνονταν, εκατοντάδες άτομα συμφωνούσαν με τις απόψεις τους, υπογράφοντας την ιδρυτική διακήρυξη. Ανάμεσά τους, πολλά γνωστά ονόματα του πολιτικού κόσμου. Αμέσως μετά την εξαγγελία της χιλιάδες άλλοι θα αγκάλιαζαν με θέρμη την πρωτοβουλία τους. Θα ξεκινούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, η νέα Μεταπολίτευση.

Όπως όμως συμβαίνει, όταν έχεις να κάνεις με αμετροεπείς ανθρώπους, η προσγείωση υπήρξε ανώμαλη. Απελπιστικά λίγοι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συμμετείχαν στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης. Η λαοσύναξη περιορίστηκε σε λίγες δεκάδες άτομα. Σε αυτήν, υπερτερούσαν τα κυβερνητικά στελέχη που, για ευνόητους λόγους, έσπευσαν για να επωφεληθούν από το γεγονός. Έρχονται γαρ εκλογές. Η αναζήτηση ψήφων είναι απαραίτητη…

Όσοι δυσπιστούσαν για τις αγαθές προθέσεις όσων ανέλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία επιβεβαιώθηκαν. Με ρετάλια, και μάλιστα από τα χαμηλά ράφια, δεν δημιουργείς ευπρεπές κατάστημα. Όταν μάλιστα τα υφάσματα είναι και πολυκαιρισμένα είναι εμφανής πάνω τους η υγρασία. Η αποφορά από τη μούχλα προκαλεί εμετό.

Σε αυτό τον μικρό τόπο γνωριζόμαστε καλά όλοι. Ξέρουμε τις απόψεις που, κατά καιρούς, εξέφραζε ο καθένας. Οι περισσότεροι, από όσους υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη, είναι πρωταθλητές στις κυβιστήσεις. Τόσο καλά μάλιστα έχουν συνηθίσει σε αυτό το ευγενές παιχνίδι ώστε δεν κοκκινίζουν. Η ντροπή αποτελεί άγνωστη για αυτούς λέξη.

Μοιάζουν με εκείνες τις χαριτωμένες σβούρες, τις έντονα ζωγραφισμένες, που παίζαμε παιδιά. Παρακολουθούσαμε υπομονετικά, για ώρα, την κίνησή τους, Μόλις αυτή ολοκληρωνόταν, η μύτη τους, έδειχνε κάθε φορά σε διαφορετική κατεύθυνση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή