Οι αναλογιστικές μελέτες βάζουν τους αγρότες να πληρώνουν μόνοι τους τις αποζημιώσεις

by Times Newsroom 1
  • Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Η πολιτική είναι το μέσον για ανθρώπους χωρίς αρχές, να διοικήσουν ανθρώπους χωρίς μνήμη. Βολταίρος

Έρευνες με μύγες έδειξαν ότι όταν ένα αρσενικό μένει μονογαμικό, τότε μετά από μερικές γενιές, οι απόγονοί του γίνονται πιο χαζοί. Το βασικό συμπέρασμα που πρέπει να εξαχθεί, έχει να κάνει με την εξελικτική επίδραση που άσκησε ο πολυγαμικός ανταγωνισμός για εύρεση συντρόφου, στην ανάπτυξη της νοημοσύνης στο ζωικό βασίλειο. Οι πολυγαμικές μύγες (με το περισσότερο «μυαλό») πεθαίνουν πιο νωρίς (15% πιο σύντομη) … Επίσης η έρευνα έδειξε ότι η «πολυγαμική νοημοσύνη» κάνει τα αρσενικά να μην χάνουν τον χρόνο τους «φλερτάροντας» θηλυκά που δεν έχουν όρεξη για «περιπέτειες». «Νομίζω ότι το πείραμα μπορεί να μας μάθει πολλά για το τι συμβαίνει στη φύση και γιατί έχουμε τους εγκεφάλους που έχουμε». Μ. Χόλις, Τ. Καβέκι. Πανεπιστήμιο Λωζάνης. Proceedings of the Royal Society Β. Times Νέας Υόρκης. onespecialprice.gr, 13/7/2019 (σσ. Δεν το διασταύρωσα, αλλά μου άρεσε …)

Έλλειμμα ύψους €3,388 δισ. εμφάνισε το Α’ εξάμηνο 2019 το αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση (2018 έλλειμμα €1,878 δις). Τα έσοδα ήταν €20,890 δισ. (2018 €21,910 δις) και τα έξοδα €25,773 δις (2018 €24.368δις). Το Α’ 2019 το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν €382 εκατ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα €1,573 δισ. Τράπεζα της Ελλάδος. presspublica.gr, 17/7/2019 (σσ !!! …)

Οι άνθρωποι που έχουν καλούς φίλους, ζουν περισσότερο, γελούν περισσότερο και στενοχωριούνται λιγότερο. Βέβαια οι φιλίες, όπως όλα τα καλά πράγματα στη ζωή, απαιτούν χρόνο, ενέργεια και δέσμευση. Αν βρεθείς σε ένα πάρτι, βρες το κουράγιο να πλησιάσεις κάποιον που θα ήθελες να γνωρίσεις καλύτερα και συστήσου μόνος σου. Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει μια βαθιά ανάγκη για στοργή, και οι περισσότεροι θα είναι ευτυχείς που πήρες αυτή την πρωτοβουλία. Αντί να το δεις σαν απόρριψη, δες το σαν απώλεια του άλλου και προχώρησε ευγενικά στο επόμενο άτομο που ίσως θελήσει να επωφεληθεί από όλα όσα έχεις να του προσφέρεις. enallaktikidrasi.com.

Νέα εστία Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων στη Βουλγαρία (9η), 12/7/2019, σε οικόσιτους χοίρους (backyard) στο χωριό Zidarovo Σωζόπολης (Sozopol) Burgas, μετά από ειδοποίηση από ιδιώτη κτηνίατρο. Στο συγκεκριμένο χωριό, εκτρέφονται 105 χοίροι σε 29 οικόσιτες εκτροφές. Παρακαλείται η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος να ενημερώσει για κάποιο ύποπτο σύμπτωμα σε ζωντανό αγριόχοιρο ή σε περίπτωση ανεύρεσης νεκρού. meatnews.gr, 16/7/2019. (σσ και τα οικόσιτα ζώα πρέπει να ελέγχονται κτηνιατρικά διότι αποτελούν «γέφυρες» μετάδοσης νόσων στα παραγωγικά)

«Φυτικό γάλα»…. Μια καταχρηστική ονομασία για «φυτικό ρόφημα», καθ όσον το γάλα είναι συνήθως ζωικής προέλευσης. Θα βρούμε ροφήματα από φουντούκι, αμύγδαλο, καρύδι, επίσης από σόγια, ρύζι, βρώμη αλλά και από καρύδα. Συχνά συνδυάζονται και με κακάο για τους λάτρεις της σοκολατένιας γεύσης! Το σίγουρο είναι πως η γεύση τους είναι ιδιαίτερη και αρκετά διαφορετική από του γάλακτος. Έχουν χαμηλές θερμίδες. Έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά ενώ περιέχουν τα ωφέλιμα πολυακόρεστα ω3 και ω6 λιπαρά οξέα. Προτιμώνται από χορτοφάγους, και για νηστείες, αλλά και από ανθρώπους με δυσανεξία στη λακτόζη. Ε. Σιατίτσα. mednutrition.gr, 15/7/2019.

Θέατρο 400 θέσεων βρίσκεται μέσα σε στάβλο του 17ου αιώνα και μπορεί να φιλοξενεί ακόμα και μικρές όπερες, στο ιστορικό χωριουδάκι το Nevill Holt, Leicestershire, στην Αγγλία. Εκεί κάθε χρόνο γίνεται υπαίθριο φεστιβάλ με πολιτιστικές, ανθοκομικές & γαστρονομικές δράσεις. elculture.gr, 25/7/2019

Οι δημιουργούντες κάποιο πρόβλημα πρέπει να «πληρώνουν». Μόνο που οι αστοί, οι οποίοι δημιουργούν το μέγιστο της κλιματικής αλλαγής, δεν πληρώνουν τίποτε στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος αδυνατεί να αποζημιώσει τους αγρότες. Οι αναλογιστικές μελέτες βάζουν τους αγρότες να πληρώνουν μόνοι τους τις αποζημιώσεις. ΚΑΚΩΣ!

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή