Οι Bike Friendly Days – Ημέρες Ποδηλάτου στο Ρέθυμνο

by Times Newsroom

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνονται οι Bike Friendly Days – Ημέρες Ποδηλάτου, στο Ρέθυμνο, από την Πέμπτη 1 μέχρι το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023. Η ΝΑΤΤΟΥΡ ΑΜΚΕ και ο Δήμος Ρεθύμνης συνδιοργανώνουν σειρά  εκδηλώσεων  ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου (3 Ιουνίου).

Στο τριήμερο 1 – 3 Ιουνίου διοργανώνονται ποδηλατο-διαδρομές που διέρχονται και από διάφορα αξιοθέατα του Δήμου Ρεθύμνης.

Ειδικότερα,  την Παρασκευή 2 Ιουνίου πραγματοποιείται ειδική Ημερίδα – το BIKE FRIENDLY FORUM – ΡΕΘΥΜΝΟ, στην οποία θα παρουσιαστούν δραστηριότητες, οφέλη, προοπτικές του ποδηλατικού τουρισμού και η συνεισφορά του στα οικονομικό-κοινωνικά-πολιτικά τεκταινόμενα των προορισμών.

Χαιρετισμούς και παρεμβάσεις θα απευθύνουν εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνης, ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη.

Επιπλέον το «παρών» θα δώσουν πλήθος επαγγελματιών και επιχειρηματιών  της τουριστικής βιομηχανίας.

Από τους Δήμους – Μέλη του Δικτύου, πιστοποιημένους ως BIKE FRIENDLY DESTINATION, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Γιάννης Ζαμπούκης και η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Κω, κα Σέβη Βλάχου, θα παρουσιάσουν το ποδήλατο ως μορφή βιώσιμης ανάπτυξης και ως τουριστική δραστηριότητα, με τις δραστηριότητες των δήμων τους.

Την παρουσίαση και περιγραφή του δικτύου – δήμων, ξενοδοχείων, εταιρειών, ειδικών BIKE FRIENDLY, θα παρουσιάσει ο επιστημονικός σύμβουλος του δικτύου BIKE FRIENDLY, κ. Χρήστος Πετρέας, ο οποίος θα αναφερθεί και στις προπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού γενικότερα.

Σε ειδική ενότητα στο FORUM, θα παρουσιαστούν εμπειρίες δράσεων και υπηρεσιών για τους «ταξιδιώτες του ποδηλατικού τουρισμού» από τον κ. Νέστορα Μπαλάσκα, εκπρόσωπο του πρακτορείου Attica Reisen, πιστοποιημένο ως GREEK BIKE SPECIALIST, εκπρόσωπο του Συλλόγου Πρακτόρων Ρεθύμνου, τον κ. Βαγγέλη Πετρουλάκη, εκπρόσωπο του ξενοδοχείου Ibiscos πιστοποιημένο με το σήμα BIKE FRIENDLY HOTEL.

H Ημερίδα BIKE FRIENDLY FORUM θα ολοκληρωθεί με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, με τίτλο: «Οφέλη, προοπτικές, δυνατότητες για τον ποδηλατικό τουρισμό». Το πάνελ της συζήτησης θα συντονίζει ο επιστημονικός σύμβουλος, κ. Χρήστος Πετρέας.

Την επομένη, το Σάββατο 3 Ιουνίου, στην πόλη του Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ποδηλατοβόλτα, αφιερωμένη στους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο. Εκεί θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΚαρκινοπαθώνΓιώργος Καπετανάκης, πλαισιούμενος  από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ρεθύμνης «ΑΤΛΑΣ», υποστηρικτή των BIKE FRIENDLY DAYS.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή