Οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Πούτιν σε περίπτωση που αποχωρήσει από την εξουσία

Η καταστροφική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ίσως σημάνει και το τέλος της διακυβέρνησης του Βλαντίμιρ Πούτιν.

by Times Newsroom

H Bild σε δημοσίευμά της, αναφέρεται στους πιθανούς διαδόχους του αν αποφασίσει ποτέ να αποχωρήσει εθελοντικά από την προεδρία της Ρωσίας.

Από τα πρώτα ονόματα που ακούγονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ο πρώην αρχηγός μυστικών πληροφοριών της Ρωσίας και νυν γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Νικολάι Πατρούσεφ.

Οι δυο τους γνωρίζονται εδώ και πολύ καιρό και μοιράζονται ίδιες απόψεις, που χαρακτηρίζονται κυρίως από εχθρότητα προς τη Δύση γενικά και τις ΗΠΑ ειδικότερα.

Δυνατά παίζει και το όνομα του Ντμίτρι Μενβέντεφ. Ατομο εμπιστοσύνης του  Πούτιν. Αντάλλαξαν αξιώματα το 2008, λόγω των περιορισμών στις θητείες, που επέβαλε το τότε Σύνταγμα. Ο Μέντεβέντεβ κράτησε την καρέκλα του Πούτιν ζεστή, αλλά με το πέρας της τετραετίας του την επέστρεψε.

Στη συνέχεια υπηρέτησε για οκτώ χρόνια ως πρωθυπουργός. Το 2020 έγινε αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας. 0 57χρονος είναι αρκετά νέος, ώστε να διεκδικήσει την εξουσία, αλλά το μέλλον του εξαρτάται από αυτό του Πούτιν.

Το τρίτο όνομα που ακούγεται είναι εκείνο του Μιχαήλ Μιζίντσεφ, του 60χρονου «χασάπη της Μαριούπολης», όπως τον αποκαλούν.

Το παρατσούκλι βγήκε όταν ηγήθηκε της αιματηρής πολιορκίας της Μαριούπολης  που άφησε πίσω περισσότερους από 20.000 νεκρούς αμάχους. Πρόσφατα διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Επόμενος στη λίστα είναι ο Γεβγένι Πριγκοζίν, που δημιούργησε την ομάδα μισθοφόρων «Wagner», έναν δεύτερο στρατό ως εναλλακτική λύση για τους εξουθενωμένους Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, ο 61χρονος ολιγάρχης που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Πούτιν, λειτουργεί ως ανώτατος διοικητής των Ρώσων μαχητών.

Τελευταίος μένει ο 45χρονος Ραμζάν Καντίροφ. Από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία.

Στηρίζει τον πόλεμο μέσω Telegram και Tiktok, όπου διαφημίζει συνεχώς τον εαυτό του και τον προσωπικό του στρατό «Kadyrovtsy» αφήνοντας να εννοηθεί ότι εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στον πόλεμο ενώ του αρέσει μεταξύ άλλων να χαρακτηρίζει τους Ουκρανούς ως «νεοναζί διαβόλους».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com