Οι Καναδοί μετακινούνται χερσαία για να αποφύγουν την υποχρεωτική καραντίνα

by Times Newsroom 1

Οι υπηρεσίες ταξί και λιμουζίνας των ΗΠΑ γνωρίζουν μια άνθηση στη ζήτηση με πελάτες που επιδιώκουν να εισέλθουν στον Καναδά μέσω της στεριάς για να αποφύγουν την καραντίνα στα διεθνή ταξίδια που ισχύει μόνο για τις αφίξεις από αέρος.

Ενώ οι Καναδοί πρέπει να κάνουν ένα τεστ εντός τριών ημερών από την αναχώρηση και πάλι κατά την άφιξη, μόνο εκείνοι που πετούν στον Καναδά πρέπει να περάσουν έως και τρεις ημέρες από τις 14 ημέρες υποχρεωτικής καρντίνας σε ένα ξενοδοχείο.

Αυτό οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες ταξί και λιμουζίνας από Καναδούς που πετούν μέσω αεροδρομίων των ΗΠΑ σε πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη και στη συνέχεια διασχίζουν τα χερσαία σύνορα, ανέφεραν εκπρόσωποι τεσσάρων εταιρειών στο Reuters.

“Καλούν από τις έξι το πρωί έως τις 12 το βράδυ”, δήλωσε ο John Arnet, γενικός διευθυντής της 716 Limousine στο Μπάφαλο, Ν.Υ. “Είχαμε τόσα πολλά αιτήματα για διέλευση συνόρων που τα απορρίπτουμε.”

Η εταιρεία τώρα κάνει περισσότερες επιχειρήσεις οδηγώντας τους Καναδούς στα σπίτια τους στο Οντάριο από ό, τι με τους πελάτες των ΗΠΑ.

Ένα ταξίδι με ταξί πέρα ​​από τα σύνορα μπορεί να κοστίσει περίπου 200 ή 250 δολάρια σε σύγκριση με μια τριήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο άνω των 1.200 δολαρίων, δήλωσε ο μεσίτης ταξιδιωτικών ασφαλίσεων Martin Firestone.

Με τα χερσαία σύνορα Καναδά-Η.Π.Α. κλειστά για περισσότερο από χρόνο λόγω της πανδημίας, η πρόσφατη άνοδος αυτών των υπηρεσιώ έχει ανακουφίσει ορισμένους οδηγούς ταξί.

Ο Καναδάς επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς από την έναρξη της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της εισόδου των περισσότερων αλλοδαπών στη χώρα. Οι Καναδοί μπορούν να πετάξουν έξω από τη χώρα και να επιστρέψουν είτε χερσαία είτε αεροπορικώς.

Ωστόσο, οι ανησυχίες αυξάνονται λόγω της αύξησης των παραλλαγών του ιού, με την κάποτε προσωρινή καραντίνα σε ξενοδοχείο να είναι πλέον υποχρεωτική για τους ταξιδιώτες που φθάνουν αεροπορικώς έως τα τέλη Μαΐου και μια απαγόρευση που επιβλήθηκε αυτήν την εβδομάδα σε απευθείας πτήσεις από την Ινδία και το Πακιστάν.

Με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή