Οι κρίσεις που απειλούν την Ειρήνη και τη Δημοκρατία στο επίκεντρο των συζητήσεων του 24ου Διεθνούς Συμποσίου της Σύμης

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι, οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία σε σχέση με την ενέργεια, τον πληθωρισμό, την υγεία, την ασφάλεια, τη δημοκρατία, τις γεωπολιτικές ισορροπίες.

by Times Newsroom

Από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Λαγονήσι, το 24ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης, μια πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, για την ανταλλαγή απόψεων και την παραγωγή καινοτόμων ιδεών από πολιτικούς, διανοητές, επιστήμονες, επιχειρηματίες, στελέχη διεθνών οργανισμών, ακτιβιστές και συγγραφείς, από διάφορα μέρη του κόσμου.

Το κεντρικό θέμα του φετινού Συνεδρίου είναι: «ΚΡΙΣΗ – Το μεγάλο διακύβευμα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία – Η ανάγκη για σχεδιασμό αποτελεσματικών απαντήσεων».

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι, οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία σε σχέση με την ενέργεια, τον πληθωρισμό, την υγεία, την ασφάλεια, τη δημοκρατία, τις γεωπολιτικές ισορροπίες.

Ειδικές συνεδρίες θα είναι αφιερωμένες στην ευρωπαϊκή πορεία των Βαλκανίων, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκική κοινωνία, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή, στην ανάγκη εμβάθυνσης της Δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Η τελετή έναρξης του Συμποσίου θα γίνει την Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 8:00 μμ, στο ξενοδοχειο Grecotel Cape Sounio, με ομιλητές τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, την Ομοσπονδιακή Υπουργό Πολιτισμού της Γερμανίας, Claudia Roth, τον συνθέτη και συγγραφέα, Zulfu Livaneli και τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Miroslav Lajcak.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στο φετινό Συμπόσιο της Σύμης, είναι ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου, Albin Kurti, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης της Γερμανίας, Cem Ozdemir, ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβούνιου, Ranko Krivokapić, ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Taulant Bala, το Μέλος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, Yulia Lovoshkina, η πρώην Πρόεδρος της Κροατίας, Kolinda Grabar, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Jan Eliasson, ο Πρόεδρος του Club de Madrid, Danilo Turk, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών του Νίγηρα και Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Mindaoudou Aichatou, η Ινδή ακτιβίστρια ενάντια στο trafficking κοριτσιών και γυναικών, Ruchira Gupta και ο Πρόεδρος του αμερικανικού Κέντρου για την Παιδεία και την Οικονομία, Anthony Mackay.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή