Οι Μαλδίβες κατασκευάζουν μια πολύχρωμη πλωτή πόλη για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Το σχήμα του δικτύου της πόλης θα μιμείται τη δομή των κοραλλιών.

by Times Newsroom

Η κλιματική αλλαγή σημαίνει άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Για πολλά νησιωτικά έθνη, αυτό σημαίνει καταστροφή. Οι Μαλδίβες – ένα πανέμορφο αρχιπέλαγος στον Ινδικό Ωκεανό – προετοιμάζονται για τρόπους αντιμετώπισης αυτής της επικείμενης πρόκλησης.

Το 80% ης χερσαίας έκτασής της βρίσκεται λιγότερο από ένα μέτρο πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και με την προβλεπόμενη άνοδο της στάθμης έως και ένα μέτρο μέχρι το τέλος του αιώνα, σχεδόν ολόκληρη η χώρα θα μπορούσε να βυθιστεί.

Η εταιρεία Dutch Docklands, με έδρα την Ολλανδία, συνεργάζεται με την κυβέρνηση των Μαλδίβων για τη δημιουργία μιας πλωτής πόλης το 2022. Αυτή η πλωτή πόλη των Μαλδίβων θα αποτελέσει μια επαναστατική λύση στα προβλήματα στέγασης, ενώ παράλληλα θα σέβεται την οικολογία της περιοχής.

Η Dutch Docklands, οι Μαλδίβες και ο αρχιτέκτονας Waterstudio σχεδιάζουν εδώ και χρόνια την υπέροχη, πολύχρωμη πόλη. Σε μια πανέμορφη λιμνοθάλασσα, 10 λεπτά με πλοίο από το Μάλε, την πρωτεύουσα των Μαλδίβων, θα βρίσκονται πανέμορφες κατοικίες για 20.000 άτομα.

Οι Μαλίβες κατασκευάζουν μια πολύχρωμη πλωτή πόλη για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Φωτογραφία: Waterstudio.NL/Dutch Docklands

Ένα ευέλικτο, πλωτό, συνδεδεμένο δίκτυο θα απλώνεται σε αυτά τα σε μεγάλο βαθμό προστατευμένα νερά. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι – φυσικοί και ειδικά καλλιεργημένοι – φέρνουν ηρεμία σε αρμονία με τη φύση. Ακόμη και το σχήμα του δικτύου της πόλης θα μιμείται τη δομή των κοραλλιών.

Τα σπίτια, τα εστιατόρια, τα καταστήματα και τα σχολεία θα έχουν όλα δικό τους παραθαλάσσιο χώρο κατά μήκος των ελικοειδών καναλιών που διασχίζουν το σχέδιο της πόλης. Οι τιμές των σπιτιών θα κυμαίνονται από 250.000 δολάρια και πάνω. Γνωστό ως πολυτελής προορισμός διακοπών για τους πλούσιους, η κυβέρνηση και οι υπεύθυνοι του έργου ελπίζουν ότι η τιμή θα είναι προσιτή και στους ντόπιους πολίτες. Η κατασκευή έχει ξεκινήσει, ενώ οι πρώτοι κάτοικοι αναμένεται να φτάσουν το 2024.

Πέρα από μια όμορφη πόλη, το έργο προσφέρει ελπίδες για μελλοντικές εξελίξεις πλωτών πόλεων που μπορούν να ανακουφίσουν τον υπερπληθυσμό και να λύσουν το πρόβλημα των πλημμυρών καθώς η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει.

Ο πρώην πρόεδρος των Μαλδίβων, Μοχάμεντ Νασίντ, ανέφερε σε δήλωσή του: «Η προσαρμογή μας στην κλιματική αλλαγή δεν πρέπει να καταστρέφει τη φύση, αλλά να συνεργάζεται μαζί της, όπως προτείνει η πλωτή πόλη των Μαλδίβων. Στις Μαλδίβες δεν μπορούμε να σταματήσουμε τα κύματα, αλλά μπορούμε να ανυψωθούμε μαζί τους».

Πηγή:

mymodernmet.com/floating-city-maldives

enallaktikidrasi.com

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com