Οι μπλόφες και η ευθύνη

ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ μπλοφάρει με το χαρτί των εκλογών. «Να φύγει όσο τον δυνατόν ταχύτερα ο Μητσοτάκης, δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια από τη σκέψη για το τι θα παραλάβω από τη σημερινή κυβέρνηση» εξανίσταται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά λέει τη μισή αλήθεια.

by Times Newsroom

Ο κ. Τσίπρας μετά το πάθημα του Grexit έπρεπε να το ξέρει καλά. Ποτέ μην μπλοφάρεις με το χαρτί του άλλου. Το έκανε με τη γνωστή του απερισκεψία την άνοιξη του 2015 όταν έστειλε στο Βερολίνο τον Γιάννη Βαρουφάκη με σκοπό να απειλήσει τον Σόιμπλε με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

  • Πάνος Αμυράς

ΜΟΛΙΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ πολιτικός απάντησε καταφατικά στην απειλή του «Γιάνη», τονίζοντας μάλιστα ότι προτίθεται να δώσει 5-6 δισεκατομμύρια για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τις πρώτες ανάγκες σε τρόφιμα και φάρμακα, ο Τσίπρας παρακαλούσε τον Ολάντ να ζητήσει από τη Μέρκελ να επιστρέψει στο τραπέζι των συζητήσεων για να υπογράψει το τρίτο Mνημόνιο. Oπως και έγινε στη συνέχεια.

ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ μπλοφάρει με το χαρτί των εκλογών. «Να φύγει όσο τον δυνατόν ταχύτερα ο Μητσοτάκης, δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια από τη σκέψη για το τι θα παραλάβω από τη σημερινή κυβέρνηση» εξανίσταται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά λέει τη μισή αλήθεια.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, δεν μπορεί να κοιμηθεί γιατί βλέπει ότι ο χρόνος προς τις εκλογές τελειώνει και η δημοσκοπική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται ξανά κοντά στο 10%. Για αυτό και μπορεί να καλεί τον Μητσοτάκη να προκηρύξει εκλογές, αλλά προσθέτει ότι «ο πρωθυπουργός σκέφτεται να αποδράσει». Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο, εκτός εάν ο κ. Τσίπρας σκέφτεται ότι ο Μητσοτάκης θα αποδράσει με νέα εκλογική νίκη.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ αφορούν τα ξάγρυπνα στελέχη της Κουμουνδούρου. Ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να ανησυχεί για το τι θα παραλάβει, πρώτον γιατί την εντολή τη δίνει μόνο ο λαός και δεύτερον γιατί η οικονομία, παρά την ενεργειακή κρίση, αντέχει. Η ανάπτυξη παραμένει ισχυρή, ο τουρισμός ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ του 2019, οι επενδύσεις τρέχουν με διψήφιο ρυθμό και η ανεργία μειώνεται σημαντικά. Οσο για τα δημόσια ταμεία, αν και έχουν διατεθεί πάνω από 45 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, το απόθεμα που διατηρεί ο Σταϊκούρας ξεπερνά τα 39 δισεκατομμύρια και με τη χώρα ένα σκαλοπάτι πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Προβλήματα υπάρχουν, με σημαντικότερο την ακρίβεια, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί μέρος της λύσης του.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ και η τελική απόφαση για τις κάλπες ανήκει στον Μητσοτάκη, που θα σταθμίσει τα δεδομένα με βάση την ευθύνη που έχει για την πορεία της χώρας. Βασικός του αντίπαλος δεν είναι ο Τσίπρας, οι πολίτες γνωρίζουν ότι οι εύκολες λύσεις καταλήγουν σε ασήκωτους λογαριασμούς. Η κυβέρνησή του έβαλε τις βάσεις για την οικονομική σταθερότητα, τώρα χρειάζεται ένα σχέδιο που θα θέτει την Ελλάδα σε πορεία σύγκλισης με την υπόλοιπη Ευρώπη σε εισοδήματα και κοινωνικό κράτος. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com