Οι νύχτες cine τρόμου επιστρέφουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και οχτώ ακόμη πόλεις

by Times Newsroom

Το ταξίδι, όπως κάθε χρόνο, θα ξεκινήσει από την Αθήνα με τους κινηματογράφους ΙΝΤΕΑΛ και ΑΑΒΟΡΑ να φιλοξενούν το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ στις 3 – 9 Μαΐου, ενώ αμέσως μετά αυτό θα μεταφερθεί αυτούσιο περίπου 500χλμ βορειότερα, με τις δύο αίθουσες του κινηματογράφου ΒΑΚΟΥΡΑ στη Θεσσαλονίκη να παίρνουν τη σκυτάλη στις 10 – 16 Μαΐου.

Αυτό όμως θα είναι μόνο η αρχή, με το 5ο Horrorant Film Festival «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ» να έχει φέτος στόχο να μην αφήσει κανέναν horror fan παραπονεμένο, συνεχίζοντας το ταξίδι του όχι σε δύο, όχι σε πέντε αλλά σε οχτώ ακόμα πόλεις από τον Έβρο μέχρι τη Κρήτη και από την Ήπειρο μέχρι τα Δωδεκάνησα.

Τι θα δούμε στο 5ο Horrorant Film Festival «Νύχτες τρόμου»

Ελληνικές και διεθνείς Ταινίες Μεγάλου Μήκους, με το Διαγωνιστικό Τμήμα να παρουσιάζει τις καλύτερες απ’ αυτές σε πανελλήνια πρεμιέρα, χωρίς φυσικά να λείπουν και εκείνες που θα έχουμε την ευκαιρία να δουμέ σε πρώτη πανευρωπαϊκή ή και παγκόσμια προβολή. Από το πρόγραμμα δε γίνεται να λείπουν και οι Ταινίες Μικρού Μήκους με μικρά διαμαντάκια απ’ όλο το κόσμο να συνοδεύουν τις προβολές, προσφέροντας το καλύτερο ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο.

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο υπερηφανεύεται ιδιαιτέρως το Horrorant Film Festival, αυτό είναι τα Ειδικά Αφιερώματά του, επιλέγοντας κάθε χρόνο δύο θεματικές ενότητες που αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν στη κινηματογραφική ιστορία και να μας παρουσιάσουν ταινίες κλασσικές, ταινίες σπάνιες αλλά και μοντέρνα δείγματα του εκάστοτε θέματος, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δούμε –σε πολλές περιπτώσεις- για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, αξιομνημόνευτες παραγωγές.

Το πρώτο απ’ αυτά, θα είναι ένα Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο Τρόμου, κι έχει σκοπό να υπενθυμίσει στους μεγαλύτερους αλλά και να συστήσει στους νεότερους, τη βαριά ιστορία της γειτονικής χώρας στο είδος, όταν για σχεδόν τριάντα χρόνια τα giallo και exploitation films κάθε είδους κατακτούσαν αλλά και σόκαραν ολόκληρο το πλανήτη, βγάζοντας μεγάλους σκηνοθέτες όπως οι Dario Argento, Lucio Fulci, Mario Bava, Joe D’Amato και τόσους άλλους.

Το δεύτερο αφιέρωμα αφορά στον μεγάλο Αμερικάνο συγγραφέα H. P. Lovecraft που με την αξεπέραστη φαντασία και τις φιλοσοφικά έντονες ιστορίες τρόμου, άφησε το ανεξίτηλο στίγμα του σε κάθε είδους horror fiction, με τους κινηματογραφιστές να τον διασκευάζουν αλλά και να εμπνέονται απ’ αυτόν, παρουσιάζοντας από τα μέσα του περασμένου αιώνα ένα πλήθος παραγωγών που αξίζει να γνωρίσουμε ή να ξαναεπισκεφτούμε.

Το 5ο Horrorant Film Festival «Νύχτες τρόμου» θα διοργανώσει και φέτος ξεχωριστά events, πριν και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ όπως ομιλίες, παρουσιάσεις, πάρτυ και πολλές εκπλήξεις. Τέλος, δε θα λείπουν ούτε οι καλεσμένοι, με συντελεστές των προβαλλόμενων ταινιών τόσο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, να παρευρίσκονται για να συζητήσουν μαζί μας.

Ακριβώς 100 ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη του 5ου Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ” και σε αυτό το διάστημα θα φροντίζουμε να σας κρατάμε υπ’ ατμόν, με νεότερα ενημερωτικά δελτία για όλα τα νέα του φεστιβάλ.

Το Horrorant Film Festival «FRIGHT NIGHTS» διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Την αφίσα του φεστιβάλ επιμελήθηκε ο Νίκος Κουλαυτάκης.

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΚΟΥΡΑ: Μιχαήλ 8 , Κέντρο , 2310-233665

 

clickatlife.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή