Οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή – Η σημασία της ελληνικής άμυνας

by Times Newsroom

Οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και η πιθανότητας ενός remake του ψυχρού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Λίγες ώρες είναι αρκετές για να αλλάξουν τα δεδομένα στον γεωπολιτικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Μεσογείου, με τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας να βρίσκονται στη διελκυστίνδα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με φόντο την Ουκρανία.

Ο εκσυγχρονισμός και ενίσχυση της εθνικής άμυνας μπαίνει στο επίκεντρο της συζήτησης, με τον Έλληνα υπουργός Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο να εξηγεί τη στρατηγική της κυβέρνησης κατά τις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, από τη Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η ευρωπαϊκή οπτική των εξελίξεων θα φωτιστεί περισσότερο με τις λεπτομέρειες που θα δώσει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Τσίπρας, στη συζήτησή του με τον Έλληνα υπ. Άμυνας.

Την οικονομική συνιστώσα και τις στρατηγικές συμμαχίες σε επιχειρηματικό τομέα θα αναδείξουν οι συζητήσεις στα πάνελ του Φόρουμ με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού για θέματα εθνικής ασφάλειας κ. Θάνο Ντόκο. Τη επιχειρησιακή οπτική από την αμυντική και παραγωγική διάσταση θα αναδείξουν ο Ναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας κ. Δημήτριος Παπακώστας.

Τα νέα δεδομένα στα εξοπλιστικά προγράμματα και το ρόλο τους στις διπλωματικές σχέσεις και τις ισορροπίες “τρόμου” στην περιοχή αναμένεται να αναλυθούν και από τον υφυπουργό Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Τις επιμέρους ειδικές γνώσεις για τον εκμοντερνισμό των ενόπλων δυνάμεων θα προσθέσουν με τοποθετήσεις τους ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Άμυνας.

Σε μεγαλύτερο τεχνικό βάθος θα εισέλθει με τις γνώσεις του κ. Ντένις Πλέσσας της Lockheed Martin (VP Global Business Development Initiatives) και ο εν αποστρατεία Στρατηγός του Πυροβολικού, πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Μιχαήλ Κωσταράκος.

Για τον ζωτικής σημασίας ρόλο της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην άμυνα θα αναφερθούν ο διευθύνων σύμβουλος της EFA Group Ελλάδος, κ. Νίκος Παπάτσας, ο αντιπρόεδρος της Intracom, κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, και ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ, Αντιπτεράρχος Θεόδωρος Λάγιος.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 6ήμερο Φόρουμ Μαΐου, καθώς και τις 600 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή