Οι Ρώσοι χτυπούν το Κίεβο – Εικόνες καταστροφής στην ουκρανική πρωτεύουσα – Συνεχίζονται αύριο οι διαπραγματεύσεις

Δεκάδες πυραυλικές επιθέσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες - Όλες οι εξελίξεις

by Times Newsroom

Στο έλεος των Ρώσων βρίσκεται το ΚίεβοΗ ουκρανική πρωτεύουσα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (14/3) έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των πυραύλων που την χτυπούν ανελέητα. Τα ρωσικά στρατεύματα όπως όλα δείχνουν έχουν επιλέξει να σφίξουν τον κλοιό γύρω από την ουκρανική μεγαλούπολη βομβαρδίζοντας κατοικημένες περιοχές κοντά της. Αύριο θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας.

Πύραυλος χτύπησε σήμερα το πρωί συγκρότημα διαμερισμάτων που βρίσκεται στην Κουρενίβκα, ένα προάστιο του Κιέβου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα και να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος.

Λίγες ώρες νωρίτερα οι Ρώσοι με τα πυρά τους έπληξαν πολυκατοικία εννέα ορόφων στην είσοδο της πρωτεύουσας αφήνοντας πίσω τους δύο νεκρούς και εννέα τραυματίες.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο ηλικιωμένος απομακρύνεται από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας γεμάτος αίματα ενώ σε άλλα πλάνα δείχνουν την κατεστραμμένη πολυκατοικία των εννέα ορόφων.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που ο πύραυλος χτυπά το συγκρότημα κατοικιών στο Κίεβο.

Στο βίντεο διακρίνεται ένα άτομο να περπατά αρκετά μέτρα μακριά από την πολυκατοικία και να τρομάζει από την έκρηξη.

Σε φωτογραφίες και τα βίντεο που ανάρτησε στο Twitter το «The Kyiv Independent» φαίνονται τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας που φλέγονται, ενώ οι πυροσβέστες κατεβάζουν επιζώντες.

Με τον πόλεμο να έχει μπει στην τρίτη εβδομάδα, ο αριθμός των προσφύγων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή έχει φθάσει ήδη τα 2,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, σε αυτό που έχει γίνει η πιο γρήγορα αυξανόμενη προσφυγική κρίση της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Mετά την 9όροφη πολυκατοικία στο Κίεβο χτυπήθηκε και το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Αντόνοβ, γνωστό και ως Χοστόμελ.

Το Χοστόμελ είναι το πιο σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο εμπορευμάτων της Ουκρανίας, καθώς και στρατιωτική αεροπορική βάση.

«Η Ρωσία θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία και θα στραφεί ενάντια στην Ευρώπη»

«Οι Ρώσοι έχουν βάλει στην υπηρεσία του κακού μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις και θέλουν να καταστρέψουν την Ουκρανία και θα στραφούν ενάντια στην Ευρώπη», ανέφερε ο Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του ενώ είναι σε εξέλιξη ο 4ος γύρος των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

«Γι΄ αυτό συνεχίζουμε τις δύσκολες διαπραγματεύσεις και περιμένουμε νεότερα το βράδυ» συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ο Ζελένσκι ευχαρίστησε όσους πολεμούν για την Ουκρανία και σημείωσε: «Η Ρωσία συνεχίζει να καταστρέφει τις υποδομές μας, συνεχίζει να χτυπά τις πόλεις μας. Αλλά θα επαναφέρουμε κάθε δρόμο κάθε πόλη. Κάθε σπίτι, το διαμέρισμα κάθε Ουκρανού. Τώρα που ο κατακτητής είναι ακόμα στη γη μας, πρέπει να τον νικήσουμε όσο μπορούμε.

Αύριο θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις

Λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος έγινε γνωστό πως ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με στόχο την εύρεση λύσης που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός θα συνεχιστούν αύριο. Τη σχετική πληροφορία μετέδωσε ο στενός συνεργάτης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Μιχάιλο Ποντόλιακ.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter, ο στενός συνεργάτης του Ουκρανού προέδρου και επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Μιχάιλο Ποντόλιακ επεσήμανε πως οι συζητήσεις γίνονται «για την ειρήνη, την κατάπαυση του πυρός, την άμεση αποχώρηση στρατευμάτων και τις εγγυήσεις ασφαλείας».

«Δύσκολη συζήτηση. Αν και η Ρωσία συνειδητοποιεί τον παραλογισμό των επιθετικών της ενεργειών, εξακολουθεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι 19 ημέρες βίας κατά των ουκρανικών πόλεων είναι η σωστή στρατηγική» κατέληξε ο Ποντόλιακ στο μήνυμά του.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com